Eerste drie punten Gemertse hockeydames

GEMERT – Het seizoen is officieel begonnen, maar voor de Gemertse hockeydames was de voorbereiding al lang aan de gang. Ze hebben veel oefenwedstrijden gespeeld en hebben dit jaar een erg sterke ploeg.

Afgelopen zondag speelden de dames de eerste echte competitiewedstrijd uit tegen Mierlo. Die tegenstander kenden ze al van vorig jaar, toen zaten Mierlo en Gemert ook bij elkaar in de competitie. De taken waren bekend en het doel was duidelijk: de drie punten meenemen naar Gemert. Gemert begon de wedstrijd sterk en in de vierde minuut sloeg Emma van Vlijmen met haar backhand de 0-1 binnen. De Gemertse dames kregen een aantal strafcorners, maar die werden helaas niet benut. In de tiende minuut kwam de 0-2 op het scorebord door Kim Rooijackers met een goede slag in de kruising. Na deze goal kreeg Gemert weer een aantal strafcorners maar ook hier werd niet uit gescoord. In de 27e minuut was er een sterke aanval van Gemert. Colette van Els speelde de bal op goal en met een tip-in van Noortje de Groot stond het 0-3 voor Gemert. Het was natuurlijk nog niet beslist en daar kwam Gemert snel achter, want met nog vier minuten te gaan in de eerste helft kreeg Mierlo een strafcorner waardoor het 1-3 werd. In de rust werden er kleine dingetjes besproken, waarna de dames weer vol vertrouwen de tweede helft in gingen. In de 43e minuut scoorde Mierlo de 2-3 en in de 53e minuut kreeg Mierlo een strafbal waardoor het scorebord op 3-3 stond. Gemert wist zich snel te herpakken en Emma van Vlijmen scoorde in de 55e minuut de 3-4. In de 59e minuut zorgden Colette van Els ervoor dat Gemert een strafbal kreeg. Iris Borst werkte de strafbal de kruising in en het werd 3-5. De Gemertse dames gaven niet op en wilden deze wedstrijd winnen, en er kwam een sterke aanval van Gemert met een loopactie van Cassandra van Hoof. In de 69e kreeg Gemert nog een strafcorner, maar helaas veranderde dit niks aan de eindstand. Het werd 3-5 voor Gemert dus de eerste drie punten zijn binnen. Zondag 16 september speelt Dames 1 om 12:45 uur in Gemert een wedstrijd tegen Shot Dames 1. Supporters zijn van harte welkom.

Foto's:


0