Gemert op eigen veld tegen nieuwkomer

GEMERT – Na de soevereine overwinning van afgelopen zondag op IFC (5-2) speelt Gemert komende zondag opnieuw voor eigen publiek. Dit keer tegen vv De Meern.

Voetbalvereniging De Meern is afkomstig uit het gelijknamige dorp, een plaats ten westen van de stad Utrecht. De in 1947 opgerichte club heeft op dit moment ongeveer 2000 leden. De Utrechters spelen hun wedstrijden op het in 2005 geopende sportpark De Meern.
De oranjehemden promoveerden in het seizoen 2016/2017 vanuit de hoofdklasse A naar de derde divisie, maar degradeerden na één seizoen terug naar de hoofdklasse. Dit keer werden ze in ‘B’ ingedeeld. In 2013 ontving de ploeg de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding. Bekende (ex-)spelers van De Meern zijn o.a. de huidige assistent-trainer van FC Utrecht Rick Kruys, en de ex-Utrecht-spelers Jordy Zuidam en Sander Keller.
Omdat het duel in het openingsweekend tegen sv Meerssen werd uitgesteld in verband met het 100-jarig bestaan van de Limburgers speelde De Meern afgelopen zondag pas het eerste duel in de competitie. Op eigen veld gingen de Utrechters met 0-3 onderuit tegen vc Vlissingen, maar het spel van de Meern zag er beslist niet slecht uit in dat duel.
Voor onze ploeg is het zaak om na de overwinning van afgelopen zondag de goede lijn door te trekken. Een overwinning zondag brengt de ploeg weer in de buurt van de bovenste plaatsen en daar willen de mannen van Reinald Boeren ook graag naartoe.
Het duel op sportpark Molenbroek begint zondag op de gebruikelijke tijd van 14.00 uur.
Afgelopen dinsdag speelde Gemert 1 een oefenduel in en tegen Geldrop. Het werd 0-2. De zwartwitten namen na rust afstand van de eersteklasser. Halverwege was de stand 0-0. Gemert kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van de groenwitte thuisploeg, daarna besliste Thijs van Pol de wedstrijd in het voordeel van Gemert: 0-2.
Het duel tegen vv De Meern begint zondag op de gebruikelijke tijd van 14.00 uur.
Inmiddels komt er ook steeds meer informatie los over de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Zoals bekend is zaterdag (15 september) de eerste voorverkoop, speciaal bestemd voor leden van de club, leden van de Supportersvereniging en seizoenkaarthouders.
Op veler verzoek wordt bij de bekerwedstrijd een speciaal vak van het SolarUnie-stadion ingericht voor jeugdleden en jeugdige supporters van vv Gemert. Veel jeugdspelers maken momenteel individueel, met kleine groepjes of als compleet team plannen voor 27 september. Zij hebben gevraagd om het mogelijk was om een speciaal vak voor de jeugd te creëren en dat gaat de club doen. Jeugdige leden kunnen zaterdag bij de voorverkoop expliciet vragen naar tickets voor het jeugdvak.
Overigens zijn nog niet alle lidmaatschapskaartjes in de voorbije weken al opgehaald. Geen probleem; zaterdagochtend liggen ze klaar bij de voorverkoop.

Youri van Brussel in actie tegen IFC. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V