Marloes Kluijtmans zesde bij Interland Cup

GEMERT – Van 20 tot 22 september werd de Interland Cup gehouden in Mierlo. De Interland Cup is een internationale wedstrijd voor de disciplines vrijrijden en paarrijden binnen het kunstrolschaatsen. De Interland werd al voor de 38e keer georganiseerd en is een bekend en populair toernooi in de Europese rolschaatssport.

De 38e editie had met maar liefst 138 kunstrolschaatsers de meeste deelnemers ooit. Ook de mannen waren dit jaar met 27 deelnemers beter vertegenwoordigd dan ooit. Van 20 tot 22 september kwamen tien landen met hun geselecteerde sporters naar Mierlo.
De Nederlandse rolschaatsbond had voor Nederland dertien rijdsters en twee rijders geselecteerd, allemaal uitkomend in verschillende klasses. De Gemertse Marloes Kluijtmans was de enige van rollerclub De Oude Molen uit Beek en Donk die geselecteerd was voor het Nederlandse team. Marloes kwam uit in de hoogste klasse, namelijk de Senioren. Een mooi sterk veld van elf deelneemsters waarvan zeven rijdsters een vergelijkbaar niveau hadden en erg aan elkaar gewaagd waren. Vrijdagavond mocht Marloes haar korte kür laten zien. Ondanks het ontzettend late tijdstip liet zij een mooie korte kür zien, waarbij Marloes op een voorlopige en verassende zesde plek belandde. Op zaterdag mocht zij haar lange kür van 4.40 min. aan de internationale jury laten zien. Marloes reed ook een nette lange kür en kon haar zesde plaats vast houden. Een erg mooi resultaat en zowel Marloes als trainsters Yvonne Westhoff en Yvonne van Zutven zijn trots op het resultaat. Marloes sluit hiermee het seizoen van 2018 af en kan zich op gaan maken voor het nieuwe seizoen in 2019, waarbij een nieuw jury systeem gehanteerd zal worden. Door dit systeem zijn er genoeg nieuwe uitdagingen en kan er in de winter hard getraind gaan worden.

Marloes Kluijtmans met haar trainsters.

Foto's:


0