03 september 2018

Ridders TWC Gemert bezochten Alde Biezen

GEMERT – Waar eeuwen geleden de ridders en edellieden heen en weer trokken van Gemert naar Alde Biezen in België, deden 19 renners van Toer en Wielerclub Gemert dit afgelopen zaterdag met hun stalen ros.

De ridders en edellieden waren van de Duitse Orde en gingen met het paard van kasteel naar kasteel. Maar liefst 220 kilometer moesten worden afgelegd en in de vroege ochtend stonden ze voor het Gemertse kasteel klaar voor de lange tocht. De heenweg ging via Maaseik en Maasmechelen met Ittervoort als eerste pauze. Op het kasteel in Alde Biezen aangekomen, na 110 kilometer, zorgde de meegereisde Simon van Wetten voor de nodige historische uitleg. Na een teamfoto en een babbeltje met Belgische vrienden werd er geluncht in Bilzen. Hier en daar moesten enkele kleine heuveltjes worden overwonnen. Op de terugweg was er een klein ongevalletje met wat schaafwonden doordat er vooraan plotseling in de ankers (remmen) geknepen werd en de reactie achter te laat kwam. Behalve een paar lekke banden deden de stalen rossen het prima. Van de 220 kilometer begonnen de laatste loodjes voor sommige zwaar te wegen. Bij thuiskomst werd traditioneel spaghetti gegeten bij de Engelenburgt in Gemert. Dat zo’n tocht veel van je vergt bleek uit het feit dat de pan tot de bodem leeg was. De ridders van TWC Gemert hadden weer een geweldige klus geklaard en laten zien dat Alde Biezen nauw verbonden is met Gemert.

Foto's:


0