Speelgroep Chill-Out voor kinderen met bijzondere zorgvraag

ELSENDORP – Voor kinderen een bijzondere zorgvraag, of voor kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan en het daarom lastig vinden om vriendjes en vriendinnetjes in de buurt te maken kan speelgroep Chill-Out een uitkomst bieden.

Eens per twee weken op woensdagmiddag vindt er voor kinderen met een zorgvraag in de leeftijd van 4 tot 12 jaar een leuke middag vol met activiteiten plaats. De combinatie sporten en spelen geeft de kinderen de ruimte om, samen met anderen, hun energie kwijt te kunnen. De activiteiten zijn iedere keer verschillend en variëren van een middagje naar de speeltuin in Handel tot het zich uitleven met hout en pallets. Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden gezocht met Hannie Penninx (06-22421237 of dorpsondersteuner.elsendorp@gmail.com).

Oproep begeleiding

Het begeleiden van de activiteiten wordt in goede banen geleid door een aantal enthousiaste en kundige vrijwilligers. Dit geeft ouders ook een middag wat rust en ruimte. De organisatie van Chill-Out is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers met affiniteit (en eventueel een opleiding) met deze doelgroep. Mensen die zo’n persoon zijn of kennen, en die zin en tijd hebben (al is het maar eens per maand) om deze kinderen te begeleiden kunnen contact opnemen met Hannie Penninx. Chill-Out is een initiatief van de dorpsondersteuners, Goo, een aantal ouders en de Gemeente Gemert-Bakel.

Foto's:


0