Tweede triatlon Adwin Hoogeveen

GEMERT – Adwin Hoogeveen uit Gemert heeft afgelopen zaterdag 8 september in Almere zijn tweede volledige triatlon van dit seizoen volbracht. Tijdens een hele triatlon zijn leggen de deelnemers 3.8 km zwemmend, 180 km fietsend en vervolgens een volledige marathon af. ‘Almere’ is de bekendste en oudste hele triatlon in Nederland.

De harde wind in Almere bezorgde de atleten wat matige tijden tijdens het zwemmen en de tijdrit. Dankzij een snelle marathon finishte Adwin echter in een fraaie tijd van 11.57. Daarmee werd hij twaalfde in de 55+ categorie, waardoor hij kans maakt op deelname aan de grote Championship wedstrijden in Europa in 2019.Adwin is tevens op koers voor het volbrengen van drie volledige triatlons in één seizoen en dat is slechts door een handvol atleten in Nederland gedaan. Eind juni wist Adwin namelijk al te finishen in een loodzware editie van de Frysman, een volledige triatlon in Friesland. Eind september staat de Gemertse atleet opnieuw aan de start voor zijn derde hele triatlon van dit seizoen.

Foto's:


0