Wederom podium voor Luc Scheepers

GEMERT – Luc Scheepers heeft bij de zevende ronde van het Nederlands Kampioenschap karten een verdiende tweede plek weten te behalen, tijdens zijn ‘thuisrace’ in Eindhoven.

Het weekend begon prima, met hele mooie rondetijden, waarbij de top-tien erg dicht bij elkaar zat. De kwalificatie op zaterdag leverde Luc Scheepers een hele mooie vierde plek op, wat met een beetje meer geluk nog beter had kunnen zijn. Het verschil met de pole-sitter was slechts 0,08 seconde. De pre-finale begon met een redelijke start. Daarbij kon door Luc geen vuist gemaakt worden, en werd een plekje verloren. Terwijl de man op kop enige tientallen meters kon wegrijden, was er een gevecht op de tweede plek begonnen. Met wat duw- en trekwerk wist Luc in zijn Zanardi/Rotax Max DD2 kart op de vijfde plek te finishen.
Vastberaden om verder naar voren te komen, was start van de finale een stuk beter. Luc reed direct naar voren, en kwam al snel, na enkele gewaagde inhaalacties, op de tweede plek te liggen. Aanval is de beste verdediging; zo ontstond er een boeiend gevecht om de eerste plek. Helaas voor Luc viel de finishvlag terwijl hij op de tweede plek lag. Een evenaring van het beste resultaat dit seizoen. Luc is tevens tot op één punt verschil genaderd van de derde plek in het algemeen klassement. Tijdens de laatste race, in Genk op 28 oktober, zou Luc dus nog een plekje kunnen opschuiven.

Foto's:


0