Autocross De Rips groot succes

DE RIPS – Afgelopen zondag, 7 oktober, was het zover. De derde editie van autocross De Rips. Ronkende motoren, de geur van remvoering. Het begint een begrip in de omgeving te worden.

Ieder jaar komen er meer bezoekers en ieder jaar rijden er meer deelnemers mee. “Wat was het een mooie dag, veel bezoekers uit de verre omgeving, we hebben met z’n allen genoten, de zon scheen en iedereen had er zin in”, aldus Albert Knijnenburg, voorzitter van Muziekvereniging Concordia en medeorganisator. “Om 7.30 uur waren de eerste leden van de muziekvereniging al aanwezig voor de briefing, aansluitend hebben we een gezamenlijk ontbijt gehad en na het ontbijt de handen uit de mouwen gestoken om de laatste puntjes op de i te zetten. Alle leden en helpers hebben zich voor honderd proecent ingezet om van deze editie weer iets prachtigs te maken.”

Omdat de autocross dit jaar op een andere locatie was, en er meer ruimte ter beschikking was, had de organisatie besloten om de baan vijftien meter langer te maken. Nog meer gas geven voor de deelnemers, nog meer zand dat de lucht in vloog.
Dit jaar was de Staadegaard TC Balkenklassen nieuw. Waar er eerst gedacht werd aan 10 tot 15 deelnemers in deze klasse, waren het er uiteindelijk 30 tot 35. Een groot succes dus. Alle deelnemers in deze klasse gingen met een mooie medaille naar huis en de top 3 kreeg een beker. De winnaars in de Staadegaard TC Balkenklasse en de Ripse Balkenklasse kregen ook nog een mooie grote wisselbeker mee naar huis. Bij de Ripse Balkenklasse was dit jaar niet de vraag wie er in de top 3 terecht kwam maar wie er nummer 1, 2 en 3 werden. Uiteindelijk werd Daniël Koster 3e, Hans v.d. Heijden 2e en ging Renzo van Duijnhoven er met de 1e plaats vandoor.
In totaal deden er ruim 160 deelnemers mee. Niet zomaar een kleine cross wat er in De Rips gehouden wordt. Albert: “Als we zo door blijven groeien dan weet ik zeker dat we over 10 tot 15 jaar de Zwarte Cross van Brabant zijn”.
De organisatie, in handen van Gerwin Goossens, Daniël Koster, Wim Bardoel, Albert Knijnenburg, Freek van Kessel, Teun Franssen en Nicole Janssen, kregen voor 09.00 uur al complimenten dat het er allemaal zo goed georganiseerd uitzag. Gerwin: “Zonder de hulp van onze leden hadden we dit niet kunnen realiseren”.

Grote incidenten of ongelukken zijn er dit jaar niet geweest. De EHBO heeft het rustig gehad en ook de brandweer die aanwezig was heeft niet heel veel meer hoeven te doen dan een enkele auto weer recht te zetten. Het enige kleine incident was op het rennerskwartier, waar een auto van een van de deelnemers geblust moest worden met een brandblusser. Gerwin: “We kunnen tevreden terugkijken op deze editie van de autocross. Op naar volgend jaar, editie nummer 4!”
Muziekvereniging Concordia bedankt alle vrijwilligers, coureurs en sponsoren voor hun belangrijke bijdrage. Zonder deze enthousiaste mensen en bedrijven zou een cross organiseren niet mogelijk zijn. De uitslagen zijn te bekijken op www.asuzcross.nl.

Autocross in De Rips (Foto: MJ Fotografie).

Foto's:


0