Classic Bikes Event Tuinmarkthallen Boekel

BOEKEL – Op zoek naar een originele schokbrekerset voor je Kreidler? Of een Zundapptankembleem? In de Tuinmarkthallen in Boekel is komend weekend de eerste editie van het Classic BikesEvent. De 2500 m2 overdekte beursvloer is ingericht met alles op het gebied van oldtimer brommers, motoren en fietsen. Een van de hoogtepunten: de originele BSA van de eerste Grand Prix-winnaar van Nederland, Jan Clijnk.

Door Ine van Gerwe

 

Liefhebbers

Maar ook wie niet verlegen zit om een onderdeel en zich alleen maar even terug in de tijd wil wanen, kan in Boekel zijn hart ophalen. Jan, John en Erik Weren zetten zaterdag en zondag hun deuren op voor het Classic Bikes Event. Tussen de veertig en vijftig standhouderspresenteren er hun klassiekers, onderdelen, gereedschappen, accessoires, miniaturen en wat al niet meer. “Liefhebbers delen hier hun hobby. Daar komt het eigenlijk op neer,” vertelt Jan. Het oldtimervirusheeft ook hem inmiddels te pakken. Zo’n jaar of tien geleden verkocht hij zijn Batavus Supersport, maar heeft nu spijt als haren op zijn hoofd: “Sinds begin dit jaar hebben wij verschillende internationale beurzen bezocht en als je daar dan rondloopt…. Dan vind ik het toch jammer, dat ik hem niet meer heb. Het zijn mooie jeugdherinneringen.”

 

Oldtimer

 

Fietsen, brommers en motoren van 25 jaar of ouder mogen het predicaat ‘oldtimer’ dragen. Maar oud of niet: ze zijn onverminderd populair. Er wordt anno 2018 volop gesleuteld en gerestaureerd en ook de oldtimer-ritten trekken hun deelnemers van heinde en verre. Weren verwacht daarom met zijn nieuwe evenement een groot publiek aan te spreken, maar geeft grif toe: “Het is wel een echte mannenwereld, hoor. Vrouwen zien we niet veel op dergelijke beurzen.”
Vader en zonen Weren zijn blij met de deskundige medewerking van de plaatselijke speciaalzaak Laurense Motors. “Wij zijn er in het bijzonder trots op dat de originele BSA van Jan Clijnkbij ons te zien is. Die is toch wel legendarisch te noemen,” vertelt Jan. De roemruchte Helmondse motorcrosser overleed in 1989 op 59-jarige leeftijd. Deze week is in Helmond het eerste exemplaar van zijn biografie ‘Het Atoomkanonvan Helmond’ door auteur Marcel Hermans overhandigd aan zanger Bennie Jolink van Normaal. Ook dit boek wordt komend weekend in Boekel gepromoot.

Het Classic BikesEvent in de Tuinmarkthallenaan Gemertseweg 9a in Boekel is zaterdag 13 en zondag 14 oktober open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijs is € 5,-. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Meer informatie staat op www.classicbikesevent.nl.

De BSA van Jan Clijnk.

 

Foto's:


2
  1. Blamage eerste klas! 10 kraampjes op amper 300m2! Wat een sof! Als genoegdoening nog wel de entree met maar liefst 1 euro verlagen…. Nog geen gratis entree waard.
    Ik hoop dat de organisatie zich schaamt!