Fun Run Gemert verpulvert deelnemersrecord

GEMERT – Toen het idee voor de Fun Run geboren werd, was er een droom: Gemert-Bakel in beweging brengen door een moddervet dorpsfeest te organiseren. Die droom is nu voor de derde keer in vervulling gegaan en lijkt alleen maar mooier te worden.

Van de redactie

De Fun Run zelf is allerminst slaapverwekkend, voor deelnemers en bezoekers althans. Voor de tientallen vrijwilligers die bij het event betrokken zijn waren de nachten kort en de dagen lang de afgelopen weken. De doemcenario’s die in de maanden daarvoor de revue passeerden zorgden al eerder voor slapeloze nachten bij het kernteam. Want stel je voor: iedereen thuis op de bank op 6 en 7 oktober en niemand op of langs de baan. Dat is een nachtmerrie. Zonder deelnemers, bezoekers en vrijwilligers en zonder support van ondernemers, gemeente, verenigingen en aanwonenden is er geen Fun Run mogelijk. Het is een feest van velen.

 

 

Obstakels

Als de eerste ploeg op zaterdag vertrekt zijn er achter de schermen al de nodige kilometers afgelegd. Nadat de balans van het vorige jaar is opgemaakt worden rond de jaarwisseling de eerste hindernissen opgeworpen: het opstellen van een begroting, draaiboek en calamiteitenplan, het aanvragen van een vergunning, het vastleggen van de live-acts, het uittekenen van het parcours en de obstakels, het benaderen van leveranciers, verenigingen en grondeigenaren en de werving van vrijwilligers, sponsors en deelnemers. Omdat niet iedereen even goed getraind van start gaat, bepaalt ook in dit geval de kracht van het team of tegenvallers overwonnen kunnen worden. De overwinningsroes kan pas uitgeslapen als later deze week niets op evenemententerrein De Schabbert nog herinnert aan De Fun Run.

Fun Factor

Daarna is het wakker worden in een warm bad. Verspreid over twee dagen gleden bijna 1400 Fun Runners van de startheuvel. Het deelnemersrecord van vorig jaar is daarmee verpulverd. Wethouder Inge van Dijk vertrok als eerste met haar team en in haar kielzog ridders, rollatorrijders en slijkstrijders. De Fun Factor was ongekend hoog afgelopen weekend. De bijpassende award, een grote wisselbeker, ging mee in de rollator van het Gemertse Appies Oldies. Het snelste team van 2017 trok dit jaar de steunkousen aan en zetten als krasse krassen met afstand de langzaamste tijd neer. Met grijze pruiken, wandelstokken en andere hulpmiddelen strompelden ze meer dan vier uur over het parcours. De scherpste tijd, ruim 41 minuten werd neergezet door het Paul en Ricks Bootcampertjes 1 uit Elsendorp.

 

Winnaars

Zolang de run fun is, maakt het niet uit hoe rap je over de meet komt of je het verkleedpartijtje meeviert. Je bent al een winnaar als je de uitdaging aandurft om door modder en sloten te kruipen, over heuvels en in touwen te klimmen en van die megahoge en steile ‘made in Bakel’ glijbaan de diepte in te storten. Dan heb je wel een Afterparty met Lijn 7 of een braskaart verdiend.

Foto: Fun Run Gemert is een feest.

Foto's:


0