Gemertse podiumplaats Bart Brentjens Challenge

GEMERT – Zondag 7 oktober werd voor de veertiende keer de Bart Brentjens Challenge verreden. De mountainbikemarathon is, met ieder jaar ongeveer 2.000 deelnemers, een van de grootste, maar ook meest uitdagende mountainbiketochten van de Benelux. Vrienden fietsgroep Van Alphen Bikers stond in Eijsden met Twan Coolen (Erp), Rob Walraven (Boekel), Rens Apperloo (Gemert) en Peter Heusschen (Gemert) aan de start.

Peter had zich in de starttijd vergist, waardoor het viertal één uur te vroeg bij de inschrijving was. Dit mocht de pret niet drukken. De mannen hadden zin in deze laatste uitdaging van het seizoen. Zelfs de regenbui één uur voor de start kon ze niet deren.
Helaas verliep de tocht voor Rens alles behalve goed. Hij reed al na 10 kilometer voor de eerste keer lek en bij de derde lekke band moest hij noodgedwongen terug naar de auto. Rob had ook pech met een scheur in zijn band. Twan hielp Rob bij het vervangen en samen vervolgden de twee de zware, maar mooie 110 kilometer lange tocht. Tijd en ranking waren niet meer zo van belang, plezier stond voorop.
Peter beleefde een hele andere dag. Weinig wedstrijden in de eerste helft van het seizoen, vanwege een ribkneuzing, zorgden ervoor dat hij pas in de tweede helft van het seizoen in ritme kwam. Peter was er op gebrand om zondag nog één keer te vlammen. In de klasse Masters (40+) reed Peter, na goed gestart te zijn, lang met Bart Brentjens en nog twee anderen in een heel strak tempo. Vanwege de lange rechte stukken in het parcours, deed Peter er alles aan om erbij te blijven. Zoals gebruikelijk schuwde hij het nodige kopwerk niet. Tegen het einde was de versnelling van Bart op een klim Peter te machtig. Uiteindelijk bekroonde Peter zijn seizoen door voor de derde keer dit jaar met een derde plek op het podium te eindigen. Een absoluut hoogtepunt die voor hem naar meer smaakt.

Peter Heusschen (rechts) op één podium met MTB-legende Bart Brentjens.

Foto's:


0