Heemkaffee Heemkundekring over ’t Gasthuis

GEMERT – Zondag 14 oktober is er een Heemkaffee in de heemkamer in de Latijnse school aan de Ruijschenberghstraat 3b in Gemert. Het thema voor dit kaffee is ‘Start huisartsengroepspraktijk ’t Gasthuis’.

Voormalig huisarts de heer Frans Suijs was vanaf de start een van de deelnemers aan het project. Hij kan bezoekers alles van de ontstaansgeschiedenis vertellen.
Toen het Gasthuis in de Nieuwstraat in 1973/1974 werd gesloopt, ontstond op die plek ’t Gat van Gemert. Liefst zeven jaar bleef dat zo. Helemaal achterin de tuin van het gesloopte Gasthuis werd in 1976 een voor die tijd relatief nieuw fenomeen van een huisartsengroepspraktijk gebouwd. Het adres van het pand werd Komweg 140, terwijl er nog niets te bekennen was van een Komweg. Inmiddels is ’t Gasthuis op die plek verleden tijd: de praktijk is verhuisd naar de Vicaris van der Asdonckstraat.
Het kaffee is om 11.00 uur open, de bijeenkomst is gratis toegankelijk en zal omstreeks 13.00 uur afgelopen zijn. Bezoekers wordt aangeraden op tijd te komen, want voor de bijeenkomst geldt: ‘vol is vol’.

‘t Gasthuis in de Nieuwstraat.

Foto's:


0