05 oktober 2018

Première Kortjakje

GEMERT – Kortjakje, die altijd ziek is maar wel een boek heeft vol zilverwerk, is alleen met haar vader die altijd moet werken. Van haar vader moet ze slapen, helemaal alléén in haar donkere kamer… Maar Kortjakje is gelukkig nooit alleen want ze gebruikt haar fantasie! In haar dromen bedenkt ze de gekste figuren: haar eigen schaduw, lawaaierige kraaien, een maanmannetje, een zee vol dansende kwallen, een hebberige zeemeermin, een duizendpoot die schoenenpoetser is en nog veel meer rare snuiters, gespeeld door spelers van Jeugdtheater Carrousel. Als toeschouwers zelf ook hun fantasie gebruiken zijn het helemaal niet de spelers van Carrousel maar zijn het rovers die eens smakelijk willen gaan eten, zien ze de luchtkastelen van blauwbaard of een sierlijke watervrouw die ‘annemaria-koekoek’ speelt in het water. Maar wanneer komt die zon nou toch en wordt het eindelijk weer licht..? Als je wakker wordt van een spannende of leuke droom is het soms fijn dat het maar een droom was, maar als je een hele leuke droom had is het ook vaak heel jammer. “Ga je mee fantaseren met de dromen van Kortjakje?”, vraagt Jeugdtheater Carrousel. “Misschien droom je daarna dan ook wel zo grappig…”
Iedereen kan zich mee laten slepen in het kleurrijke verhaal van Kortjakje door op 6, 7, 12, 13 of 14 oktober naar Cultuurhuis De Eendracht in Gemert te komen. De voorstelling is zonder pauze en duurt ongeveer een uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eendracht-gemert.nl.(foto: Herman van Daal)

Foto's:


0