25 oktober 2018

Tremeg-talent stap dichterbij Oranje-selectie

GEMERT – In de afgelopen trainingen van Handbalschool Brabant heeft een afgevaardigde van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) de tijd genomen om alle handbaltalenten te observeren en te beoordelen op hun kwaliteiten. Vanuit deze groep van ongeveer 24 speelsters werd Maren van der Vliet van Tremeg, samen met vier andere speelsters en twee keepsters, geselecteerd om in het komende jaar deel te nemen aan de trainingen georganiseerd door het Regionaal Trainings Centrum (RTC).

Eerder werden toptalenten getraind in Papendal, maar om de reistijd voor deelnemers te verkorten heeft het NOC*NSF Nederland ingedeeld in regionale topsport organisaties. De sporttechnische invulling van de programma’s staan onder regie van het NHV.
Maren zit in 3 Havo van het Commanderij College in Gemert. Omdat deze trainingen een extra belasting vormen biedt het RTC ook onderwijsbegeleiding aan zodat onderwijs en topsport samen kunnen gaan. Voor Maren geldt dat zij wekelijks trainingen gaat krijgen in Goirle. Maren was enorm verrast toen haar naam werd genoemd en de scout meedeelde dat zij was geselecteerd voor het RTC. Maren zegt dat ze “super blij is” maar zegt ook dat het nog wat onwerkelijk aanvoelt omdat dit betekent dat ze nu dicht bij de selectie van Oranje onder 16 zit.
Handbal Tremeg is ontzettend trots dat één van haar speelsters door is gedrongen tot het RTC, en wenst haar veel succes en plezier met dit avontuur.

Maren van der Vliet.

Foto's:


0