Betalingsachterstand Golfbaan Stippelberg moet opgelost

GEMERT-BAKEL – De voltallige gemeenteraad wil een oplossing voor de betalingsachterstand die Golfbaan De Stippelbergbij Gemert-Bakel heeft. De fracties roepen het college en de beheersstichting van de golfbaan op om voor 31 maart met een plan van aanpak te komen. Wethouder Miranda de Ruiter (financiën) geeft daar gehoor aan.

In het plan moet aangegeven worden welke maatregelen genomen worden om de huidige betalingsachterstand van ruim een half miljoen euro weg te werken en te voorkomen dat er in de toekomst opnieuw een achterstand ontstaat. Het effect van de maatregelen moet binnen een half jaar zichtbaar zijn, waarna de resultaten gepresenteerd worden aan de gemeenteraad.

Oplossing

Volgens Ton Vogels (LR&D66) is het primair aan de beheerstichting om met een oplossing te komen” “want zij hebben ons jarenlang voor de gek gehouden.”

Niet negeren

Wethouder De Ruiter geeft aan dat er geen geld uit begroting naar de golfbaan is gegaan. “Maar deze betalingsachterstand kunnen we niet negeren. Een oplossing is niet makkelijk, want de erfpacht is fors.”

Foto: Ton Vogels

Foto's:


V