Dubbel programma dames HC Gemert

GEMERT – Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op de planning voor de Gemertse hockeydames. Op vrijdag had dames 1 van Gemert de derde ronde voor de silvercup en moesten ze het thuis opnemen tegen de tweede klasser Nuenen dames 1. Zondag speelden de dames tegen Liberty in Dongen.

De wedstrijd tussen de dames van HC Gemert en van Neunen was een erg felle wedstrijd, maar helaas voor Gemert ging de winst mee naar Nuenen. Het werd 1-3 en de goal van Gemert kwam via een assist van Meike Biemans op de jonge debutante Gielke O’Bryan die de bal met een mooie slag de lange hoek in sloeg.
Naast deze wedstrijd stond er nog een wedstrijd op de planning voor Gemert dames 1, dat was afgelopen zondag tegen Liberty dames 1. Halverwege de eerste helft kreeg Liberty haar eerste strafcorner, maar de sterke Gemertse uitloopster Anouk van der Toorn wist de bal eruit te lopen. Al snel hierna kreeg ook Gemert een strafcorner, maar helaas bleef deze onbenut. De eerste helft bleven de beide goals leeg door erg mooie reddingen van beide keepers.

Aan het eind van de eerste helft kwam Liberty nog in de aanval, maar Eveline Pennings wist de bal nog net van de lijn te houden. Het fluitsignaal klonk en de stand bleef dus 0-0 in rust. In de rust werd er bij Gemert besproken dat het niet minder was dan de tegenstander. De dames moesten knokken voor die punten. De tweede helft begon en Liberty kwam in de aanval maar de Gemertse verdediging was te sterk voor Liberty. Celine Gruijters wist de bal te veroveren en sprintte naar voren. Ze sloeg de bal richting de goal, maar helaas mocht deze niet zitten. Er kwam weer een aanval van Liberty, maar al snel wist de Gemertse verdediging deze te stoppen. Gemert counterde snel en Cassandra van Hoof gaf een schuifslag op goal, maar helaas had de keepster de bal. Ook Noortje de Groot probeerde de keepster van Liberty te slim af te zijn en speelde haar uit, maar daar stonden nog een paar verdedigsters van Liberty op haar te wachten die de bal stopten.

Gemert had van alles geprobeerd om de bal in de goal te krijgen, van schuifslag tot de keeper te dwars bomen, maar nog zonder resultaat. Van opgeven wilden de Gemerts dames echter niet weten. Bij de volgende aanval van Gemert gaf Celine Gruijters een assist op Kim Rooijackers. Zij tikte de bal net langs de sterke keepster van Liberty: 0-1. Met nog tien minuten te spelen probeerde Gemert alles om Liberty niet te laten scoren. Beide teams werden wat feller tegen elkaar, maar het eindsignaal klonk en Gemert nam de welverdiende drie punten mee naar Gemert. Aanstaande zondag spelen de Gemertse dames thuis om 12:45 uur tegen Basko Dames 1. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden dus supporters zijn welkom.

Foto's:


0