In de Biechtstoel: Niels Arts

GEMERT. Niels Arts studeerde ooit geschiedenis. Lofwaardig. Hij werd zelfs bestuurslid van de Heemkundekring. Maar tegenwoordig is hij mededirecteur van Wecommerce”. U begrijpt het al: Niels is een andere richting in geslagen. Een omslag-biecht, midden in de krant.

Geloof je?

Ja, ik geloof in de wetenschap en ik geloof in zowel het goede als het slechte van de mens. Ik geloof dat mensen hele mooie oplossingen kunnen vinden voor problemen die ze zelf hebben gecreëerd. Andere geloven zie ik vanuit mijn geschiedenis-achtergrond vooral als een bron van mooie gebouwen én veel problemen, oorlogen en onenigheid. Iedereen mag van mij geloven wat hij of zij wil, zolang ze er maar niemand mee lastig vallen.

Wat is je grootste deugd?

Dat mogen andere mensen bepalen. Zelf probeer ik gewoon een goed en normaal leven te leiden, met aandacht voor familie en vrienden in goede en minder goede tijden.

Wat is je grootste zonde?

Ik denk dat mijn goede eigenschappen ook slechte randjes bevatten. Ik ben nogal direct en dat is aan de ene kant fijn omdat mensen weten wat ze aan me hebben. Maar soms trap ik er wel mensen mee op hun tenen.O ja, en ik ben nogal koppig. Handig als je echt iets wilt bereiken, maar soms ook zeer irritant voor anderen.

Wat koester je het meest?

Ik ben een familiemens. Daar probeer ik dan ook zoveel mogelijk tijd voor vrij te maken. Ik wil dan ook absoluut geen ondernemer zijn die alleen zondag thuis ‘het vlees aansnijdt’.

Wat stuit je het meest tegen de borst?

Onethisch gedrag. Vooral als er kinderen in het spel zijn.

Waar kun je heimelijk van genieten?

Ik vind het erg leuk als ik in mijn werk met goedkope inventieve trucjes gave oplossingen kan creëren. En ik ben nogal een cijfernerd, dus ik geniet van statistieken van onze sites. Dat is ook de reden waarom ik uiteindelijk in de online marketing branche terecht ben gekomen.Privé kan ik genieten van allerlei kleine dingen: een wandeling naar de Gemertse kasteeltuin met mijn kleinste dochter, kijken naar het hockey van mijn middelste dochter en samen met mijn oudste dochter op de bank Klokhuis kijken. Verder geniet ik van een Formule-1 race met veel crashes, regen en safety-cars. Met mijn vrouw een Duitse Große Weizen drinken in mijn vakantiehuisje.

Van wie kun je nog wat leren?

Van iedereen. Dat is het mooie van mensen. Van sommige mensen leer je hoe het wél moet en van sommige juist hoe het niét moet.

Achter welke deur zou je wel eens een kijkje willen nemen?

Ik zou graag alle ruimtes van het Gemertse kasteel nog eens willen zien, inclusief de ‘gangen’ waar broeder Bartels het vroeger over had. Hopelijk komt dat er met ons werk voor de VVV nog eens van.

Met wie zou je wel eens een weesgegroetje willen bidden?

Bidden is niet aan mij besteed. Maar ik zou wel eens een keer met opa Arts, die voor mijn geboorte al is overleden, willen praten.

Heb je verder nog iets op te biechten?

Ik wil nog ooit een historische jeugdroman schrijven over Gemert. Dat lijkt me leuk om te doen. Hopelijk leren kinderen dan op een leuke manier over alles wat er hier allemaal is gebeurt in de loop der eeuwen…

Foto's:


0