Maatregelen verbetering verkeersveiligheid Bakel

BAKEL – De gemeente Gemert-Bakel neemt maatregelen om de verkeersveiligheid in Bakel te verbeteren. Op vier locaties worden aanpassingen gedaan: aan de Dorpsstraat, de Gemertseweg, de Dorpsstraat en de Schoolstraat.

Van de redactie

Het CDA diende in 2017 een aantal moties in om de verkeersveiligheid in Gemert-Bakel te verbeteren. Die werden door een meerderheid van de gemeenteraad (foto) gesteund. In de gemeentelijke 120.000 euro opgenomen om deze moties te kunnen uitvoeren. Samen met omwonenden zijn maatregelen uitgewerkt. De resultaten zijn op 4 oktober aan gepresenteerd tijdens een openbare bijeenkomst in Bakel.

Dorpsstraat

De oversteekplaats ter hoogte van fietsenzaak Sigmans wordt verplaatst. Ook wordt de zwart-witte bestrating vervanger. Voetgangers zijn daardoor beter zichtbaar voor automobilisten.

Gemertseweg

Bij de komgrens op de Gemertseweg komt een wegversnallig om de snelheid te verlagen. De doorgang wordt vier meter breed, zodat vracht- en landbouwverkeer er nog steeds doorkan. Verkeer dat Bakel uitrijdt krijgt voorrang. Op twee andere plekken komen hindernissen in de vorm van bloembakken (voorkeur bewoners) of kleine vluchtheuvels om de snelheid te remmen.

Helmondsestraat

Aan de Helmondsestraat in Bakel wordt de zichtbaarheid van twee zebrapaden verbeterd door de zwart-witte bestrating te vervangen en opvallende borden te plaatsen. Op de zuidelijke parallelweg van de Helmondsestraat worden twee versmallingen aangelegd. Deze groenvakken remmen de snelheid en maken de parallelweg minder aantrekkelijk voor sluipverkeer.

Schoolstraat

Ter hoogte van Kindcentrum De Bakelaar wordt een wegversmalling van vier meter breed geplaatst om de snelheid van het verkeer te verlagen. Dat is een halve meter breder versmalling die in augustus tijdelijk was geplaatst. Landbouw- en vrachtverkeer kan er daardoor doorheen. Door de wegversmalling moet het veiliger worden om de Schoolstraat over te steken.