Meer bewegen voor ouderen

GEMERT-BAKEL – Wat houdt ‘Meer bewegen voor ouderen’ in? Wanneer en op welke leeftijd kunnen mensen daaraan meedoen? Wat doen ze daar? Is sportkleding nodig? Kan iedereen wel alles meedoen?

Dit zijn enkele vragen die mensen zich stellen omdat ze zich vaak geen voorstelling weten te maken van deze activiteit. Tijdens ‘Meer bewegen voor ouderen’ maken deelnemers gebruik van allerlei materialen zoals ballen, sjaaltjes, stokken, elastieken banden en nog veel meer. Elke week proberen ze de spieren los te maken door middel van oefeningen, zowel staand, als op de stoel. Iedereen probeert op zijn eigen manier mee te doen. Er wordt afgesloten met een gezamenlijk spel. Vaak zeggen deelnemers: “Dit moet ik thuis ook doen.” Maar daar komt het er dan niet van, daarom is het goed om dit samen te doen. Dat is nog veel gezelliger ook. Het is niet noodzakelijk om sportkleding te dragen, wel is het zo dat de kleding makkelijk moet zitten. Het schoeisel is wel belangrijk; makkelijk lopend en liefst niet met hakken.
Iedereen kan meedoen met deze activiteit, zelfs met een rollator kunnen alle oefeningen worden toegepast. En als mensen in bepaalde bewegingen beperkt zijn, dan worden ze zo aangepast dat deelname toch mogelijk is. Als afsluiting wordt samen een kopje koffie of thee gedronken.
Belangstellenden zijn van harte welkom eens vrijblijvend te komen kijken bij deze activiteit. Dat kan in Gemert op dinsdagmiddag om 13.45 uur in De Eendracht of donderdagochtend 10.15 uur bij In D’n Drietip. In Handel is ‘Meer bewegen voor ouderen’ op dinsdagmorgen 9.30 uur in de Bron en in Elsendorp op donderdagmorgen 9.00 uur in de Dompelaar. Coördinator Rien van Oijen kan via 364178 meer informatie geven.

Foto's:


0