Prins Marc d`n Uurste heerser van de Peeltuuters

PEELTUUTERRIJK – Afgelopen zaterdag, 10 november, heeft carnavalsvereniging de Peeltuuters uit Venhorst in gemeenschapshuis de Horst het nieuwe prinsenpaar bekend gemaakt. Prins Marc d’n Uurste (45 jaar) zal komend jaar samen met zijn prinses Susanne (43 jaar) de scepter zwaaien over het Peeltuuterrijk.

Maar voordat dat zover was, werd er afscheid genomen van prins Dave d’n Uurste en zijn prinses Nancy. Na een mooi afscheidswoordje van het prinsenpaar werden zij door hun kinderen Sam, Finn en Noortje van hun prinselijke kleding ontdaan. Hierna werden zij op humoristische wijze door hun vriendengroep ’t Zoike terug in de vriendengroep opgenomen en kwam er voor Dave en Nancy een einde aan een fantastisch carnavalsjaar.

Daarna liep de spanning in de Horst snel op. Wie zou de nieuwe prins of het nieuwe prinsenpaar voor 2018-2019 worden? De laatste weken werden er na een vacature en motivaties van elf prinsen en tien prinsessen, één kandidaat-prins en tien kandidaat-prinsenparen bekend gemaakt. Van deze kandidaten moesten er op deze avond nog tien afvallen. Dit gebeurde door middel van een rood of een groen licht. Hierna bleven nog vier paren over die vervolgens achter de schermen verdwenen. Niet veel later was er op het podium een groot doek te zien, waarachter het nieuwe prinsenpaar al klaar stond. De spanning werd opgevoerd, er kwam rook en steeds meer licht en uiteindelijk viel het doek. Onder luid applaus verschenen prins Marc d’n Uurste en zijn prinses Susanne.

Marc en Susanne van der Zanden wonen samen met hun drie kinderen Sven (12), Lynn (7) en Pien (5) in buurtvereniging de Akkers. Marc is opgegroeid in Boekel en werkzaam als elektricien. Sinds 2005 is hij zelfstandig ondernemer en eigenaar van MaZa Elektrotechniek.
Susanne is opgegroeid in Venhorst en werkt als verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Marc voetbalt bij de veteranen en daarnaast tennist hij bij KPJ Tennis Venhorst. Susannes hobby’s zijn korfballen bij het midweekteam van korfbalvereniging JES en zingen. Onlangs was zij nog te zien op het podium van Venhorst Klinkt. Beide behoren tot vriendengroep de Amigo’s.
De eerste officiële plichtplegingen van prins Marc en prinses Susanne waren ex-prins Dave en zijn ex-prinses Nancy benoemen tot erelid. Hierna werd, met het nieuwe prinsenpaar voorop, de eerste polonaise ingezet en barstte het feest in de Horst los. C.V. de Peeltuuters gaat met dit prinsenpaar de carnaval in onder het motto: “Na jaren van bouwen en sjouwen is het nu tijd om carnaval te houwen”.
Op zondag 25 november vanaf 13.30 uur zal het prinsenpaar in MFC de Horst een receptie worden aangeboden.

Foto's:


0