Petitie kan online getekend op N279.nl

GEMERT-BAKEL – ‘2 baans of 4 baans? Teken de petitie op: N279.nl’. Deze tekst staat op opvallende spandoeken die dinsdagochtend langs de N279 en op de dorpspleinen van Bakel en Gemert zijn geplaatst.

Gemert-Bakel maakt zich sterk voor een verbreding van de N279 tussen Veghel en Helmond zonder Lange Omleiding door het buitengebied van Bakel. Het provinciebestuur stelt het provinciale parlement juist voor om niet voor 2×2 rijstroken te kiezen en de Lange Omleiding wel te realiseren. Om Statenleden ervan te overtuigen dat 2×2 zonder omleiding de beste optie is, zijn lokale belangenorganisaties met de plaatselijke politiek aan een publiciteitsoffensief begonnen. Onder andere BKG, OVB, Ondernemersbelang De Mortel, Ondernemersvereniging Milheeze, Ondernemersvereniging Elsendorp, ROV,  ZLTO Gemert-Bakel en VVV Gemert-Bakel zijn hierbij betrokken.

Een informatiebijenkomst voor Statenleden die aanstaande vrijdag zou plaatsvinden in Gemert gaat niet door, omdat de provincie op dezelfde dag een informatiesessie heeft ingepland over de reconstructie van de N279. Verschillende lokale politieke partijen en BKG-voorzitter Martin Jacobs hebben al aangegeven dat ze bij deze gelegenheid gaan inspreken.

Jacobs roept inwoners, ondernemers en hun relaties die voorstander zijn van een verbreding van de N279 op om op www.n279.nl de petitie te ondertekenen en daarmee een duidelijk signaal aan de Statenfracties af te geven.

Foto: Johan Habraken (Bakel) en Bert Mickers (Gemert) hangen een spandoek op.

Andere foto’s: 112nieuwsonline.nl.

Foto's:


ii0
    • Riek van der Velden van den Boom zegt:

      Voor de goede doorstroming van het verkeer,daar het nu steeds vastloopt,en dat gemert beter bereikbaar wordt.geld voor de gehele omgeving.