Thom Wijn 40 jaar lid bij kerkkoor St.-Caecilia

GEMERT – Als jongste zoon van Dientje Wijn heeft Thom Wijn de liefde voor muziek van jongs af aan meegekregen. Op 18 november wordt Wijn gehuldigd voor zijn veertigjarige lidmaatschap bij kerkkoor St.-Caecilia van de St.-Jan in Gemert.

“Ons moeder was mede-oprichtster van het Dameskerkkoor Sint-Jans Onthoofding”, vertelt Thom Wijn. “Elke dag werd er bij ons thuis in Hotel De Kroon (nu Dientje) in de bovenzaal muziek gemaakt. Veel muziekverenigingen repeteerden bij ons in de zaak en sloten na de repetities de avond af in het café”. Na de lagere school ging Thom naar een internaat waar alle leerlingen een koor vormden, vervolgt hij: “Ja, iedere zondag zongen wij daar de hoogmis in de kapel. Ik heb altijd veel plezier gehad in zingen”.
Eenmaal terug en gesetteld in Gemert kon het niet uitblijven dat Thom zich ook daar aansloot bij een koor. “Ik zei tegen een aantal vrienden: ‘Ik word denk ik lid van het kerkkoor’. Ze barstten in lachen uit en zeiden: ‘Als jij bij het kerkkoor gaat, dan ga ik ook’. Nu zijn we alle vier al veertig jaar lid.” Ondertussen geven de vier jubilarissen met het kerkkoor zo’n 35 uitvoeringen per jaar in de kerk. “Inmiddels zijn we nu al 40 jaar lid. We zingen met name Gregoriaanse dagmissen en meerstemmige stukken. We hebben er altijd veel plezier in”.
Op de vraag of het koor nog leden zoekt zegt hij: “Nou, ik ben al 40 jaar het jongste lid. Dus ja, nieuwe leden zijn van harte welkom.”
Op zondag 18 november om 10.00 uur wordt tijdens de H. Mis in de St.-Janskerk aan het jubileum van Thom Wijn aandacht geschonken en natuurlijk ook aan het 150-jarig jubileum van het koor zelf. Ook de overige jubilarissen, Robert Hendriks, Cees Vermunt en Jos Vogels, worden dan gehuldigd. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Foto's:


0