Wederom winst vaandelteams Were-Di

GEMERT – In de eerste set liepen Were-Di dames 1 en TFC gedurende vrijwel hel set gelijk op. Were-Di bleek de sterkere en won deze set met een prima 25-22.

De tweede set begon hetzelfde als de eerste set, Were-Di en TFC gingen opnieuw gelijk op. Na een goede servicebeurt aan Were-Di zijde liepen de Gemertsen zomaar een aantal punten uit.

Dit hielden ze vast en ze wonnen de set met 25-23. In de derde set begon TFC met veel persoonlijke fouten waardoor Were-Di al een gat kon slaan. TFC kwam niet meer langszij, al werd het aan het eind door een goede service van TFC nog spannend. De winst ging naar Were-Di, 25-23. De vierde set begon niet zo best voor Were-Di, met veel persoonlijke fouten en de scherpte die even ontbrak. TFC liep uit, maar bij een time out bij 17-21 gingen alle hoofden bij elkaar bij Were-Di. Er werd hard gewerkt en zo kwamen de dames puntje bij puntje dichterbij. Bij 19-23 ging Anne van de Ligt aan service. Zij bracht met haar service Were-Di op voorsprong naar 24-23. Maar direct afmaken lukte Were-Di niet. TFC gaf zich niet zomaar over. Twee belangrijke blocks van Anouk van de Eijnde zorgde voor de overtuiging aan Were-Di zijde en daarmee de eerste 4-0 overwinning, 28-26.

Afgelopen zaterdag speelde Were-Di Heren 1 de vierde thuiswedstrijd. De heren werden deze thuiswedstrijd versterkt met mini van de week Teun.De wedstrijd begon goed waardoor Were-Di de eerste set al snel met 20-10 voor kwamen. Na een iets te lange dip lieten de heren hun tegenstander terugkomen tot 20-19. Gemert wilde de set toch echt niet uit handen geven en wist zich over de dip heen te zetten. Het won deze set met 25-20. De tweede set bleef Were-Di zijn niveau houden en waardoor het deze set snel binnen haalde met 25-13. Olympia wist dat het iets moest doen om het spel van Were-Di te stoppen. Door beter spel van Olympia had Were-Di wat meer moeite met deze set. De stand ging de hele tijd gelijk op, Were-Di bleef hard werken en hierdoor kon het ook de derde set binnen halen met 25-21. Met de winst al binnen werd er aan de vierde set begonnen. Ook deze set ging weer gelijk op maar deze keer wisten de heren van Olympia hun spel goed te houden. Door diverse persoonlijke foutjes van Were-Di ging deze set naar Olympia (21-25). Helaas niet de tweede vijf-punter maar wel, nog steeds, een ongeslagen thuisstatus.
Komende zaterdag staat voor dames 1 en heren 1 de derby tegen Bedovo uit Beek en Donk op het programma. Dames 1 speelt om 17:00 en heren 1 om 19:00 uur, beiden in sporthal d’n Ekker.

Foto's:


0