Gemert op bezoek bij Leonidas

GEMERT – Gemert gaat komende zondag op visite bij het Rotterdamse Leonidas. De ploeg van Reinald Boeren gaat daar proberen om zich aan kop te handhaven in de ongemeen spannende hoofdklasse B.

Van de top vijf verloor afgelopen weekend alleen Unitas op bezoek bij Baronie en moest dus even pas op de plaats maken. De overige vier ploegen maakten geen fout zodat Gemert en Baronie met ieder 27 punten hun (gedeelde) koppositie behielden. Nummer drie Groene Ster volgt op een punt, nummer vier Halsteren heeft 2 punten minder. Unitas sluit de top vijf af met een achterstand van vijf punten
Gemert kan zich zondag op bezoek bij Leonidas dan ook geen puntverlies permitteren. Na het bezoek aan Rotterdam sluit Gemert een week later de eerste competitiehelft thuis af met de absolute kraker tegen medekoploper Baronie.
Gemert zit lekker in haar vel de laatste weken en boekte zondag alweer de derde zege op rij. Na het verlies in Uden was Gemert achtereenvolgens te sterk voor Unitas (4-0), Vlissingen (0-2) en afgelopen zondag RKAVV (2-0). Gemert heeft mede door de terugkeer van Joost Habraken nog meer kleur op de wangen gekregen en ook de omzettingen achterin hebben de ploeg goed gedaan.
Zondag treft Leonidas een ploeg afkomstig uit de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De Rotterdammers wonnen in 2012 de KNVB Beker bij de amateurs werden en werden in 2013 kampioen in de hoofdklasse A. De ploeg kwam hierna 2 seizoenen uit in de topklasse, destijds het hoogste amateurniveau. Na een paar mindere jaren waarin de ploeg zelfs even terugzakte naar de eerste klasse zijn de Rotterdammers sinds vorig seizoen weer terug in de hoofdklasse.
Dit seizoen spelen de blauwwitten nog niet echt een rol van betekenis. Leonidas, dat afgelopen zondag niet in actie kwam, is op dit moment terug te vinden op de 12e plaats, net boven de gevarenzone. Gemert is dus ook komende zondag favoriet. Een rol waarmee de zwartwitten wel vertrouwd zijn geworden dit seizoen. Ook in deze wedstrijd zullen de mannen van Boeren echter weer het beste uit zichzelf naar boven moeten halen om ook deze klus te klaren.
Het duel aanstaande zondag op sportpark Leonidas op het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur.
Een dag later wordt op sportpark Molenbroek de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Het bestuur nodigt alle leden van harte uit om deze avond bij te wonen. Aanvang is 20.00 uur in de kantine van vv Gemert. De agenda is terug te vinden op de site van vv Gemert: www.vvgemert.nl.

Jori Vermeulen, centrale verdediger van vv Gemert. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V