Gemert op bezoek bij Leonidas

GEMERT – Gemert gaat komende zondag op bezoek bij Leonidas in Rotterdam. Het is de voorlaatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Gemert staat nog altijd fier bovenaan in de hoofdklasse B. Maar alle toppers blijven hun wedstrijden vooralsnog winnen. Baronie zegevierde afgelopen zondag knap over GVV Unitas met 2-0, Groene Ster schudde Nuenen af en Halsteren had geen enkele moeite met De Meern. Zo blijven de marges in de top van de hoofdklasse B erg klein en is het voor de supporters continu bijzonder spannend. De opponent van Gemert komende zondag, Leonidas, staat op een twaalfde plaats. Afgelopen zondag was de ploeg vrij. Leonidas speelde vorig seizoen nog in de hoofdklasse A en eindigde daar op een verdienstelijke vierde plaats. De club werd in 1909 opgericht en is derhalve drie jaar ouder dan Gemert. Er is een zaterdag- en een zondagafdeling. Verder herbergt de club 3 zaalvoetbalteams.
Het complex is gelegen aan het Erasmuspad 9 in Rotterdam, deelgemeente Schiebroek-Hillegersberg. Het hoofdveld is voorzien van kunstgras.
Gemert wil het goede gevoel van de afgelopen weken vasthouden tot het kerstreces. Na Leonidas wacht op zondag 16 december immers de topper tegen Baronie, tot op dit moment mede-koploper. Die confrontatie wordt waarschijnlijk de climax van de eerste seizoenshelft.
De wedstrijd in Rotterdam begint zondag op het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur, de vaste aanvangstijd voor Leonidas.

Foto's:


0