Kampioenen

Uit de krant: VV Gemert op plaats 1 in de hoofdklasse B, een 9e plaats voor VV Handel in de 3e klasse, Bavos op een tweede plek in de 4e klasse, in de nek gezeten door Milheezer Boys. Het moeizame seizoen van MVC en Fiducia. De tweede plek van Elsendorp in de 5eklasse. Er is natuurlijk veel meer dan alleen voetbal in onze gemeente. Nu de competities in volle gang zijn, vergeet je bijna dat we weer vele sportkampioenen hebben kunnen feliciteren afgelopen jaar. Tijdens het jaarlijkse sportgala worden de kampioenen van 2018 in het zonnetje gezet. Ik kijk al weer uit naar de huldiging op maandag 14 januari. Meld daarom uw sportkampioenen aan. Dat kan nog tot 15 december via de website www.sportkampioenen.nu.

In het gemeentehuis is weer een nieuwe expositie te zien. Het originele thema dat deze keer is gekozen, heeft de titel “Een plakboek is ook een tentoonstelling”. Heemkundekring Bakel en Milheeze heeft de plakboeken van de in 2015 overleden Huub van Boven, de voorman van de slagwerkgroep St. Cecilia, tentoongesteld. Een selectie uit de tweeduizend plakboekpagina’s die in het bezit zijn van de heemkundekring. Treffend zijn de foto’s van muziekconcoursen zoals die vroeger in stadion Kaalheide van Roda JC werden gehouden. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de omvang van dit soort muzikale taptoes in de afgelopen decennia is afgenomen. Volkscultuur die te lijden heeft onder de veranderingen in de samenleving. Maar kijken naar de foto’s, petten en uniformen van vroeger prikkelt de nieuwsgierigheid.

Tijdens de geslaagde Sinterklaasintocht in Milheeze sprak ik daar ook over met de nieuwe voorzitter van de fanfare. Er is een jong bestuur bezig om St. Cecilia klaar te maken én houden voor de toekomst. Die kijkt waar samenwerking bezig is. Zodat het slechts een kwestie van tijd is dat we naast stilstaan bij het 60-jarig bestaan van de slagwerkgroep straks ook, op 10 december, stil kunnen staan bij het 120-jarig bestaan van de fanfare. Iets waar uw krant vast ook aandacht aan zal besteden.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0