MKV 1 trakteert publiek op doelpuntenregen

MILHEEZE – Bij de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie mochten de dames van MKV het voor hen onbekende VVO/Klimroos ontvangen. Die tegenstander speelt in de buitencompetitie een klasse hoger, dus het zal proberen om bovenin mee te draaien.

MKV heeft daar niet de focus op liggen, maar is altijd in voor een verrassing. De wedstrijd begon al meteen goed, omdat Suze Freriks als pupil van de week het eerste doelpunt wist te maken. Vanaf dat moment was de focus aanwezig. Toch was het VVO/Klimroos dat als eerste een doelpunt wist te maken. Hier kwam meteen een antwoord op en de strijd was losgebarsten. VVO/Klimroos had een loepzuiver afstandsschot, waardoor het lange tijd drie doelpunten voor stond. Net voor de rust wist het nog meer kansen af te werken, waardoor de ruststand 9-15 was. Maar MKV heeft al vaker een achterstand goed weten te maken en dat was dus ook nu het plan. Al snel kwamen de groen-witte dames in hun flow en wisten ze zowel verdedigend als aanvallend meer controle te nemen. De druk bij VVO/Klimroos nam toe en daar werd gebruik van gemaakt. Dit zorgde voor een mooi doelpuntenspektakel bij beide teams. Helaas werd er door de Milheezer dames alsnog verloren met 17-22. Maar de dames van MKV hebben zeker laten zien wat ze kunnen, en dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen Celeritas/Avanti 1 komende week.
Zaterdag speelde MKV A1 tegen ROKA A1. Het bleef lang 0-0 maar uiteindelijk was het ROKA dat als eerste wist te scoren. Het liep gelijk op en voor de rust was het 2-3. De tweede helft ging MKV er weer voor en al snel scoorde Merel en daarna Nika. Het bleef lang 2-4 staan. Op het laatst ging het iets moeilijker waardoor het uiteindelijk 4-5 werd. De punten zijn meegenomen naar Milheeze.
Heel vroeg in de morgen vertrok de E1 van MKV zaterdag naar Knegsel. De meiden waren er op gebrand om te winnen. Dit resulteerde al snel in een aantal doelpunten van Isa en Anna. Toen deze eenmaal gescoord waren hielden de dames niet meer op. Door goed samenspel en mooie schoten wisten de meiden de wedstrijd naar zich toe te trekken. FSC wist ook nog twee keer te scoren. MKV scoorde uiteindelijk veertien keer met goals van Isa, Emma, Anna en Karlijn. Bente was super goed in het aanspelen, zodat anderen konden scoren. Eindstad dus 2-14. De strafworpen werden gewonnen met 1-3. Volgende week spelen MKV E1 een uitwedstrijd tegen Flamingo’s E2.
Op deze zaterdagmorgen kwamen de kangoeroepietjes weer voor de eerste keer in de gymzaal. Ook deze keer kwamen weer twee nieuwe gezichten eens gezellig kijken. Er werd ‘mens erger je niet’ gespeeld in twee teams. De teams werden bepaald door verstopte lintjes in de gymzaal. Zo was er al snel team rood en team blauw. Om de beurt werd er met de dobbelsteen gegooid. Elk cijfer op de dobbelsteen was gekoppeld aan een oefening. Zo zijn de kinderen in korte tijd spelenderwijs weer erg fanatiek bezig geweest. Ook hebben ze gelopen op de daken om vervolgens pakjes door de schoorsteen te gooien. Maar ook hebben ze lekker geoefend met gooien, vangen en doelen op de korf. Kinderen die ook eens gezellig mee willen doen zijn welkom op zaterdag 5 januari om 10.30 uur in de gymzaal.

Foto's:


0