Bibliotheek bruist tijdens Nationale Voorleesdagen

GEMERT-BAKEL – Bibliotheek De Lage Beemden bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen te stimuleren. Daarom vinden er van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari sprankelende activiteiten plaats in alle vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert Bibliotheek De Lage Beemden een leuk pyjamafeestje voor peuters en kleuters en hun ouders. Kinderen mogen in hun pyjama en met hun knuffel naar de bibliotheek komen en in de wereld van de kat Harry stappen. Harry is de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry, het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven door Leo Timmers. De kinderen horen hoe Harry verdwaalt maar dankzij zijn vrienden toch zijn huis weer terugvindt. Ze zoeken uit waar welk dier eigenlijk woont. Ze zingen samen een liedje en dansen zelf als de dieren uit het boek. Het pyjamafeest vindt op woensdag 23 januari plaats in de vestigingen in Boekel en Gemert, en op woensdag 30 januari in Bibliotheek Bakel. De toegang is gratis en het feest duurt telkens van 18.00 tot 18.45 uur.

De BoekStartcoaches Marjon en Angelique lezen het verhaal Een huis voor Harry voor, met behulp van het Japanse vertelkastje. Het voorlezen vindt plaats tijdens de inloopuurtjes op maandag 28 januari van 10.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Gemert en op dinsdag 29 januari van 9.30 tot 10.30 uur in Bibliotheek Boekel.
Voor alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ligt, zolang de voorraad strekt, een kleine verrassing klaar.

Foto's:


0