Brabantse kampioenschappen voor St. Hubertus

GEMERT – De selectiewedstrijden binnen kring Helmond in de disciplines dressuur en springen zijn bijna ten einde. Tijd om de balans op te maken. Wie heeft voldoende selectiepunten behaald en wordt afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen?

Bij de pony’s dressuur werden vier selectiewedstrijden georganiseerd. Paardensportvereniging St. Hubertus uit Gemert was steeds goed vertegenwoordigd met verschillende dressuuramazones en ruiters. Zo wist Anne Verbakel met haar nieuwe troef Silversprong een mooie eerste plaats te bemachtigen tijdens een van de selectiewedstrijden. En ook Mara Snijders mocht in de klasse DE.M1 een oranje lint in ontvangst nemen. Suzanne Koenen heeft over alle selectiewedstrijden constant gepresteerd en staat daarmee eerste reserve voor afvaardiging naar de Brabantse kampioenschappen.
Bij de dressuur voor paarden werd het kringkampioenschap bepaald over drie selectiewedstrijden, allen georganiseerd bij manege Het Zwarte Water in de Mortel. Danielle Swinkels en Hilde Smits scoorden diverse keren in de top drie en Hilde behaalde uiteindelijk met Geneve in de klasse L2 het reservekampioenschap. Danielle en Hilde zijn beide afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen. Deze worden voor paarden gehouden op 25, 26 en 27 januari en voor pony’s op 1, 2 en 3 februari. Het decor voor deze kampioenschappen is manege Molenheide te Schijndel.
De selectiewedstrijden voor pony’s in de discipline springen zijn nog in volle gang. Drie van de amazones van PSV St. Hubertus zijn nog in de race voor een ticket naar de Brabantse kampioenschappen. Anouk Ypenberg, Esmée Beyer en Sanne Schellekens hebben al diverse goede resultaten behaald. Zondag 27 januari is de spannende ontknoping en dan zal duidelijk worden wie PSV St. Hubertus mag gaan vertegenwoordigen tijdens de Brabantse kampioenschappen springen, gehouden op 16 en 17 februari bij bovengenoemde manege.
Hilde Smits heeft met de paarden Carina, Luka, Andorra Mh en Geneva deelgenomen aan diverse dressuurwedstrijden. Tijdens haar debuut in de klasse L2 met Geneva behaalde de combinatie een eerste prijs met 208,5 punten en een eerste prijs met 204 punten. Met Luka en Andorra Mh reisde ze af naar Velddriel waar ze met Luka een tweede prijs wist te bemachtigen in de Prix St. George met 62,5 %. In de klasse ZZ-Zwaar behaalde ze met Andorra Mh een percentage van 61,14% en 60,93%. Daarnaast kwam ze in actie met Carina tijdens twee dressuurproeven in Someren. De eerste proef in de klasse Z2 was goed voor een eerste prijs met 66,32% en in de tweede proef startte Hilde ZZ-Licht en behaalde daar 63,14%.

Anouk Ypenberg met Lydia van de Opstee.

Foto's:


0