Concerttour Regio-orkest Oost-Brabant

REGIO – Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft in het laatste weekeinde van januari en in het eerste weekeinde van februari vier concerten. Die concerten zijn in Heeswijk-Dinther, Sint Anthonis, Deurne en Beugen. Het is de twaalfde concertreeks van het orkest en de concerten zijn gratis toegankelijk.

Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit uit de regio Boekel, Uden, Zeeland, Oost-Brabant, het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die ook al jarenlang dirigent is van de harmonie in Boekel. Het ROB biedt amateurmuzikanten een extra podium om hun talenten te doen gelden en bestaat dit jaar uit 45 muzikanten. De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Hoogtepunt van dit jaar is ‘Godzilla eats Las Vegas!’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre, een aaneenschakeling van stukjes bekende Amerikaanse showmuziek. Het vraagt van de muzikanten ook veel acteertalent. Alle clichés komen langs en de theatrale effecten maken dit stuk voor zowel publiek als muzikanten uiterst vermakelijk. De aftrap van de concertreeks is op zaterdag 26 januari in Heeswijk-Dinther (Muziekfabriek, Abdijstraat 53, Heeswijk-Dinther, 20.00 uur.) Daarna volgen concerten in Sint Anthonis (zondag 27 januari MFC Oelbroeck, Breestraat 1d, Sint Anthonis, 14.00 uur.), Vlierden (zaterdag 2 februari MFA ’t Huis, Pastoriestraat 20B, Vlierden, 20.00 uur) en in Beugen (zondag 3 februari MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6, Beugen, 14.00 uur.).

Foto's:


S