Creativiteit als medicijn wordt in de medische wereld steeds meer erkend

GEMERT – Ook bij praktijk Sprekend Werkstuk: Creativiteit als medicijn wordt in de medische wereld steeds meer erkend.

In psychiatrie, oncologie en voor NAH-patiënten wordt creativiteit vaker ingezet. Creativiteit betekent: het vermogen iets nieuws te scheppen, ontwikkelen, het zien van nieuwe verbanden, een oplossing voor een probleem vinden, een stap vooruit, vernieuwen. Dit zorgt voor genezen. Dat is wat we doen bij beeldende therapie. Je maakt gebruik van schilderen, tekenen, boetseren of andere creatieve middelen. De cliënt kiest een werkvorm of deze wordt afgestemd op de hulpvraag. Creativiteit kan letterlijk zorgen voor kleur in het leven. Cliënten kunnen hun gedachten en gevoelens op deze manier uiten en verwerken. Creativiteit zorgt voor evenwicht tussen denken, voelen en handelen. (Gedeeltelijke) vergoeding is mogelijk, zie www.sprekendwerkstuk.nl.

Naast dat creativiteit helendkan werken is het ook leuk en voor de ontspanning, ter voorkoming van problemen. Ik geef in mijn praktijk daarom ook schilderlessen voor volwassenen en kinderen. Ik wil dit jaar gaan starten met ouder-kind schilderen waarbij je samen met je kind een schilderij maakt en schilderworkshops voor besloten groepen.

Op mijn facebookpagina Sprekend Werkstuk heb ik op dit moment een deel-en-win actie, hierbij heeft u de kans om een workshop voor 4 personen te winnen.

Sprekend Werkstuk, praktijk voor beeldende therapie

Janine Mickers
Kleikampen 3
5421 NR Gemert
Tel: 06-49637457

 

Foto's:


0