Habo verslaat koploper en stijgt naar tweede plaats

BOEKEL – Na een korte winterstop stond voor de Heren van Habo ’95 uit Boekel zaterdag weer het eerste duel van de tweede seizoenshelft op het programma. Het mocht hierin meteen aantreden tegen koploper Witte Ster. De eerder gespeelde uitwedstrijd was door Habo kansloos met 30-12 verloren, dus het had zeker nog wat recht te zetten.

De verschillen zijn sowieso klein aan de top van de ranglijst. Witte Ster voert samen met DWS de ranglijst aan. Habo volgt kort hierop met één punt achterstand. Dus als Habo een gooi naar de titel wil doen moest het topdiuel gewonnen worden. Op deze wedstrijd was veel publiek afgekomen. Ondanks de grote support was het Witte Ster wat het eerste doelpunt wist te scoren. Koen Vink scoorde met een verwoestende knal meteen hierop de 1-1, maar vervolgens was het Witte Ster wat een klein gaatje wist te slaan. Habo had in de beginfase nog veel moeite met het spel naar de cirkelspeler. Deze wist met deze buitenkansjes wel raad en hiermee Witte Ster op een 2- 4 voorsprong te zetten. In het vervolg van de eerste helft had Habo de dekking steeds beter op orde en kon zo enkele malen opstomen naar de tweede fase-aanval. In de aanval begon het steeds beter te lopen. De achterstand werd in kort tijdbestek omgezet naar een 7-5 voorsprong. Habo kreeg hiermee het publiek op de banken. Witte Ster wist zich even geen raad en bleef veel moeite houden met de Boekelse beulen in de verdediging. Als extra slot op de deur stond ook nog keeper Patrick Prijs een goede wedstrijd te keepen. Habo zat in een goede flow met als afsluiter een mooie pass van Dirk Tielemans naar Martijn Verwijst op de linkerhoek. Deze wist vlak voor het rustsignaal de 13-7 binnen te schieten.
De tweede helft begon Habo wat moeizamern. Aangezien de dekking nog steeds prima functioneerde bleef de voorsprong gehandhaafd en kon Witte Ster niet dichterbij komen. Halverwege de tweede helft kreeg Rob Biemans een 2-minutentijdstraf. Dit was het begin van een mindere fase aan Habo-zijde. Witte Ster wist wel raad met deze overtalsituatie. Door fouten van Habo kwam Witte Ster weer helemaal terug in de wedstrijd tot aan 18-17 werd het weer ongemeen spannend. Daar bleef de score enkele minuten op hangen totdat Luuk van den Berg met een afstandsschot de belangrijke 19-17 binnenschoot. Even later deed Koen Vink met twee verlossende doelpunten ook een duit in het zakje. Dit was de genadeklap voor Witte Ster. Habo zou de wedstrijd uiteindelijk winnen met 21-19.
Habo deed met deze overwinning uitstekende zaken, ging op de ranglijst nu over Witte Ster heen en mocht zich voor één dag koploper noemen. Nummer twee DWS wist deze koppositie zondag weer over te namen. Als Habo deze wedstrijdvorm vasthoudt, kan het weleens een heel mooi seizoen worden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij Quintus 3 op het programma.

Foto's:


0