Handbal is booming in Gemert

GEMERT – Handbal is booming. Door de goede prestaties van de Nederlandse handbaldames staat de zaalsport in het middelpunt van de belangstelling. Ook de deelname aan het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi van HV Tremeg groeit.

Bijna 200 kinderen uit de bovenbouw van de basisscholen gingen afgelopen vrijdag de strijd aan in het Gemertse sportcentrum Molenbroek. “Leerlingen bepalen zelf of ze mee willen doen”, legt clubvrijwilliger Rob van der Vliet aan de zijlijn uit. “Dat zich 28 teams hebben ingeschreven, geeft wel aan dat er veel interesse is. Er zit nog steeds rek in. De Dompelaar uit Elsendorp is dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst van de partij.”

Succes

Vroeger organiseerden veel verenigingen schooltoernooien in de Kerstvakantie, maar nu is Tremeg een van de weinigen in de regio. “Dat verklaart voor een deel het succes. Daarnaast is er nu meer aandacht voor handbal en is het een prachtige sport om te beoefenen. Het is explosief en spectaculair. Door combinatie van techniek, tactisch vernuft en snelheid is het aantrekkelijk om te doen en te zien. Je merkt dat kinderen genieten.”

 

Nycke Groot

Omdat er zoveel teams meedoen zijn dit jaar beide zalen van het sportcentrum bezet. En wie weet loopt tussen al die jonge spelers wel de nieuwe Nycke Groot, Lois Abbingh of TessWester (of een mannelijke evenknie) rond. “Je ziet direct of iemand talent heeft, bijvoorbeeld doordat ze uit zichzelf een sprongworp maken.”

Winnaars

In de categorie groep 5/6 ging ’t Einder dit jaar met de hoogste eer strijken. De Samenstroom eindigde als tweede. In de categorie groep 7/8 greep Berglarenschool Team 1 de toernooiwinst en was Berglarenschool Team 2 de runner-up. Voorafgaand aan het schooltoernooi was er instuif voor de onderbouw van de basisscholen.

Het schoolhandbaltoernooi in Gemert.

Foto's:


hhhhhhhT