Scheidsrechterscursus groot succes

BOEKEL – Op 24 september ging de officiële KNVB-Cursus Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal van start op de accommodatie van v.v. Boekel Sport. De cursus bestond uit vier bijeenkomsten van drie uur. Daarnaast dienden de cursisten vier stagewedstrijden te fluiten, onder begeleiding van zogenoemde praktijkbegeleiders.

Boekel Sport leverde maar liefst acht cursisten. Overige deelnemers kwamen van verschillende verenigingen, waaronder RKSV Venhorst, Rhode, Udi’19 en Ollandia. De cursisten vanuit Boekel Sport waren reeds actief als verenigingsscheidsrechter; de een wat langer dan de ander. Desalniettemin vindt Boekel Sport het belangrijk om te blijven investeren in haar clubscheidsrechters om ze de kans te bieden zich te ontwikkelen. De extra ‘bagage’ die deze cursus hen biedt is daar een mooie uiting van.
Als blijk van waardering werden de cursisten in het nieuw gestoken. Ook werden ze voorzien van fluit, kaartenset, notitieblok en een tossmunt: allemaal onmisbaar voor de complete scheidsrechtersuitrusting. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de Club-van-100 van Boekel Sport.
Op 14 december vond de diploma-uitreiking plaats. Marcin Czlapa, Ton Hoevenaars, Toon Jonkers, Henry Mimpen en Tijn Straatman behaalden hun diploma. Vanwege blessures zullen Wim Bouwmans, Alexander van Asperen en Mike van Asperen hun diploma in ontvangst nemen zodra zij hun resterende stagewedstrijden hebben gefloten.

Foto's:


0