Single Memories: Danny de Nooijer

DE MORTEL – Deze geboren Rotterdammer woont sinds z’n 4e levensjaar in De Mortel, en is de benjamin van het gezin met 5 zussen en 3 broers. In 2001 is Danny getrouwd met Mathilde en hebben samen drie kinderen, verdiend de kost als financieel adviseur bij een verzekeringsmaatschappij en heeft ‘n immense vinylverzameling.

Door Bernard Janssen

“Je staat er eigenlijk nooit bij stil, en ik denk dat iedereen dat ervaart, onbewust is muziek ‘n onderdeel van het dagelijkse leven. Ik was de jongste thuis en van meet af aan werd ik vertrouwd met alles wat broers en zussen leuk vonden in popmuziek. Ik kan nog steeds meezingen met veel muziek uit de sixties.”

Roy Orbison

Sommige roepen veel herinneringen op. “Zoals Roy Orbison met ‘Falling‘, mijn onbetwiste single memory. Ook Elvismet ‘Can’t help fallingin Love’ en Zangeres Zonder Naam met ‘Ach, vaderlief’. Tijdens het beluisteren hiervan kan ik best emotioneel worden: herinneringen aan thuis. Volgens moeder was vader erg bezig met muziek. Jammer dat ik dat zelf nooit heb kunnen vragen. Hij vulde regelmatig de jukebox vertelde ze. De liedjes van toen waren o.a. van Zwarte Riek: ‘Mijn wiegiewas een stijfselkissie‘ en Tante Leen: ‘Oh Johnny’. Echte nostalgie.”

Phil Collins

Vanaf zijn 14e is hij zelf singles gaan kopen van het geld wat hij bijverdiende. “De eerste was Phil Collins ‘You Can’t Hurry Love’. In de tussenliggende 35 jaar ben ik die gaan verzamelen, en intussen is mijn singlecollectie uitgegroeid tot ca 6000 exemplaren(!) Daarbij vooral muziek uit de poptempel ‘t Hôfke van de jaren 70 en 80, dat was een geweldige uitgaansgelegenheid.”

Vinyl Party

Om de twee jaar organiseren Stefan Coenen, Peter van Duinhoven en hij een vinyl single party. “Dat is een enorm succes waar veel mensen op af komen. De derde editie was afgelopen voorjaar. Dan is zo’n singleverzameling natuurlijk erg handig, afgezien dat we zo’n 15 bananendozen moeten versjouwen! Ook met carnavals dinsdag gebruik ik mijn oude carnavals singles in ’t Anker in de Mortel om daar de sfeer te maken samen met Stefan. Met vaste regelmaat draai ik op feestjes, zoals bruiloften en verjaardagen, erg leuk om te doen. Dan wel ook digitaal via laptop, maar vinyl blijft mijn voorkeur. Vooral zorgen dat iedereen zich prima vermaakt. Vaak is zo’n publiek van uiteenlopende leeftijden, dus ‘n breed aanbod van passende muziek. Jammer dat er altijd gasten bij zijn die alleen hun favorieten willen horen die er totaal niet bij passen.De Mortelse fanfare St.Lucia organiseert om de paar jaar een Experience, een prachtig muziek spektakel met fanfare en lokale artiesten. Ik mocht als Dj de afterparty verzorgen. Wanneer dan ‘n volle zaal uit z’n dak gaat op jouw muziek is geweldig.”

Gezin

Zijn gezin is vrij muzikaal. “Mathilde en Iris spelen saxofoon, Suze zingt en heeft bugel gespeeld en Niels heeft drumlessen gevolgd. Ik treed ieder jaar met carnaval op met Suze op de jeugdkrulmiddag in De Mortel. Hier zingen we samen live een liedje voor een volle zaal. De mooiste, die we twee keer hebben gezongen, is ‘Samen Voor Altijd’ van Marco Borsato en zijn dochter Jada. Met onze dochter optreden maakt mij ‘n hele trotse vader.” Beluister de Single Memories Spotify Playlist van Danny de Nooijer.

Volgende week: Gina Donkers. Reageren: singlememories@ziggo.nl.

http://

Foto's:


0