Tremeg Heren starten 2019 met winst

GEMERT – Afgelopen weekend speelden de heren van Tremeg hun thuiswedstrijd tegen Aristos uit Best. In de uitwedstrijd werd gewonnen met 28-31, een tegenstander waar dus rekening mee gehouden moest worden.

In de twee voorgaande wedstrijden verloor Tremeg van koploper Groene Ster maar ook van Olympia. Het zakte daarmee helaas naar de zesde plek op de ranglijst. Goed nieuws voor deze wedstrijd was dat Ron van Kessel na een langdurige knieblessure weer in het veld stond.
Tremeg begon sterk aan de wedstrijd. Er werd een voorsprong gepakt door twee doelpunten van Julian Huijbers. Aanvallend waren er snelle uitbraken en individuele acties te zien die mooie doelpunten opleverden. Verdedigend stond Tremeg goed en was keeper Jasper Brouwers nauwelijks te passeren. Dat leverde een ruststand op van 15-11 in Gemerts voordeel.
In de tweede helft bleef het onderling verschil vier punten tot het moment dat een aantal aanvallen van Tremeg geen doelpunten opleverde. Aristos wist hiervan gebruik te maken om de achterstand te verkleinen. Hoewel Tremeg niet in gevaar kwam was het tien minuten voor tijd 20-19. Door ingrijpen van coach Antoon van Kessel wist Tremeg de koers weer te vinden en liep het weer uit op de tegenstander, met een eindstand van 26-21 tot gevolg.
Ook bij de Heren B van Tremeg was er winst in de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Zephyr/HCB uit Boxtel. Vanaf het begin van het seizoen wisten de heren B dat het een pittig seizoen zou worden omdat het een overgang maakte naar een hogere klasse. Dit seizoen werd bij aanvang dan ook als leerseizoen aangemerkt. De meeste wedstrijden werden dan ook verloren maar in een groot aantal wedstrijden was het verschil niet heel groot, een reden om vertrouwen te houden.
Tremeg begon met een defensieve 5-1 verdediging. Omdat de tegenstander aanvallend een traag spel liet zien was er voldoende ruimte om initiatief te nemen in de verdediging waardoor snelle omschakelingen mogelijk waren. Een aantal fastbreaks eindigde dan ook snoeihard in de goal. Ruststand 14-7.
De tweede helft ging Tremeg weer snel en doelgericht van start. Omdat ook de verdediging van de tegenstander ruimte bood werd de vrije ruimte snel gevonden en kon er gescoord worden. Mooie doelpunten van Job van der Heijden, Rick Schepers, en Pim van de Broek waren te zien. Eindstand 29-17.Job van der Heijden. (foto: Randy van de Poel)

Foto's:


0