Uitstekende herstart Were-Di teams

GEMERT – Afgelopen zaterdag stond voor de dames van Were-Di de eerste wedstrijd van 2019 op het programma, uit in Maashees tegen Set-up/MCV, de hekkensluiter van de poule.

De eerste set begon Were-Di niet attent waardoor het al gauw tegen een 16-7 achterstand aankeek. De dames kwamen echter uitstekend terug maar de inhaalrace kwam net te laat. Met een dubieuze laatste beslissing ging de set met 25-23 naar Maashees. De tweede set was spannend tot 6-6. Met een goede service wisten de Gemertse dames uit te lopen en met 25-10 werd de set binnengesleept. In set drie lieten de dames van Were-Di direct zien wat ze konden en de set ging met 18-25 naar Were-Di. De vierde set heeft Set-up/MVC de spanning niet meer terug in de wedstrijd kunnen brengen. De dames van Were-Di kwamen al snel met 2-8 voor en met 15-25 werd ook de laatste set gewonnen. Daarmee was de eerste uitoverwinning van het seizoen een feit. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen concurrent Bravo, om 17.00 uur in Westerhoven.
De heren van Were-Di startten 2019 in Cuijk, bij VC Volt. Were-Di kwam moeizaam op gang. Gelukkig duurde het niet al te lang voordat de focus er was. De eerste set kon binnengehaald worden met 20-25. De tweede set werd verloren met 25-13. Er werd wat geschoven met de opstelling maar dit leek niet zo veel te doen want de heren uit Gemert stonden al weer snel tegen een achterstand aan te kijken. Deze achterstand werd netjes teruggehaald op één punt na. Toen vielen de heren weer terug in hun oude spel en kwamen opnieuw op achterstand. Vastbesloten om niet nog een set af te geven wist Were-Di de druk op te voeren bij Volt. Dit resulteerde in een spannende set met winst voor Were-Di.(24-26) De vierde set was Volt geslagen en deze set wist Were-Di dan ook, met niet al teveel moeite, binnen te halen (18-25) waardoor Were-Di de wedstrijd won met 1-3. Volgende week speelt Gemert thuis tegen Veghel. De wedstrijd word gespeeld op 19 januari om 16.00 uur in sporthal Molenbroek.
Op zaterdag 12 januari vertrok Were-Di heren 2 vol goede moed naar Veghel, om tegenstander Skunk te verslaan. De vorige wedstrijd werd de koppositie in de competitie overgenomen dus er was wat te verdedigen. De eerste set kwam heren 2 slecht uit de startblokken, waardoor Skunk veel punten kon pakken. Uiteindelijk won Were-Di de set met 25-19. De tweede set werd er hard gewerkt. Door een aantal sterke aanvallen werd de set met 25-21 ook binnengehaald. De derde set werd door goede passes en krachtige aanvallen makkelijk met 25-10 binnengehaald. De laatste set werd gewonnen met 25-19. Door deze overwinning blijft Were-Di heren 2 de koppositie behouden.

Were-Di heren 2, trotse koploper in hun klasse.

Foto's:


0