De Blauwe Maagd komt naar Gemert

GEMERT – De Blauwe Maagd komt naar Gemert. De korte film is op donderdagavond 14 maart aanstaande te zien in De Eendracht. Het is de aftrap van een tour langs Nederlandse theaters en filmhuizen. De kaartverkoop voor de voorstelling is al gestart.

Door Marcel Bosmans

De Blauwe Maagd is geproduceerd door het Gemertse VandePunt Filmproducties en mede mogelijk gemaakt door lokale bedrijven en vrijwilligers. Topacteur Pierre Bokma en musicalster Sytske van der Ster spelen de hoofdrollen in de film van regisseur Tim Klok. De Blauwe Maagd is opgenomen in Montbrun-les-Bains, een historisch Frans bergdorpje aan de voet van de Mont Ventoux.

Vete

Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en draait om Thomas, een buitengewoon rijke man, gespeeld door Bokma. Wanneer zijn mooie vrouw Nathalie (Sytske van der Ster) tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk wordt ontvoerd, probeert hij haar terug te kopen met zijn fortuin. Maar hierdoor raakt hij verstrikt in een eeuwenoude vete, die op middeleeuwse wijze wordt gevoerd.

Gemert

De Blauwe Maagd in De Eendracht vertonen is een grote wens van Puck Mickers en medeproducent Carl van de Wetering. “Gemert is onze thuisbasis en zonder de hulp van de gemeenschap was deze film er waarschijnlijk nooit in deze vorm gekomen. De vraag wanneer De Blauwe Maagd hier te zien is al vaak aan ons gesteld. Door de film naar het theater te brengen hopen we aan deze wens tegemoet te komen en ook het gat in de begroting te kunnen dichten. Want hoewel alle betrokkenen vrijwillig aan de productie hebben meegewerkt, blijft het een kostbaar project.”

Programma

Een ticket voor de screening kost 9 euro. “We starten om 20.15 uur met het vertonen van de film. Daarna volgt de making-of en een q&a. Bij het laatste onderdeel mogen mensen in de zaal vragen stellen aan de makers. Naast de regisseur, de scenarioschrijver, en de producenten zal waarschijnlijk ook hoofdrolspeelster Van de Ster aanwezig zijn. Zij zijn na afloop ook beschikbaar om met bezoekers op de foto te gaan.”

Tour

Na Gemert reist De Blauwe Maagd verder naar onder andere de Cacaofabriek in Helmond, Chassé Theaters in Breda en Plaza Futura in Eindhoven. Gelijktijdig wordt de productie ingestuurd naar kleinere filmfestivals in binnen- en buitenland.

Tickets voor De Blauwe Maagd zijn online verkrijgbaar op eendracht-gemert.nl/theater. Check vanaf woensdag de filmtrailer op gemertsnieuwsblad.nl.

Foto: Making-of De Blauwe Maagd.

 

Foto's:


0