GAC-atleten bij vernieuwde Commanderije cross

GEMERT – Drassig, modderig en regenachtig was de Nederheide-Commanderije cross op zondag 10 februari. Dit weerhield de jongste GAC-atleetjes echter niet om mee te doen aan deze vernieuwde cross. Bij de Mini/C/B-pupillen deden er in totaal zeventien atleten mee.

Tien minuten voor starttijd stonden de jongens en meisjes B-pupillen dan ook al te popelen om te starten. Zij liepen twee ronden naast en op het strandbad van Nederheide. In totaal was dat 830 meter. Door het drassige gras en op het natte strand liepen ze met alle energie de ze hadden hun rondes. Dit resulteerde in een podiumplek voor Justen de Vries van GAC. Hij werd tweede met 3.47 minuten. Menno van Schijndel had zijn allereerste cross-wedstrijd en werd al meteen vierde met een hele mooie tijd van 3.54 minuten. Sem eindige, met een heel mooi eigen constant tempo, op een vijfde plek met 5.09 minuten. Bij de meisjes B-pupillen stond Lisa Schrama vol trots en met een glimlach op het podium. Zij werd tweede met 4.04 minuten. Lidia Habtay Fessaye liep ook haar allereerste cross en werd met 4.36 minuten vijfde. Net na Lidia kwam Puk Geerts binnen op een zesde plek in 4.38 minuten. Daniaya van der Heijden was ook weer van de partij en zij wist als zevende te eindigen met een hele mooie tijd van 4.49 minuten. De C en Mini-pupillen stonden ook ruim voor starttijd al klaar. De jassen al uit en in een actieve starthouding stonden ze ongeduldig op het startschot te wachten. Bij de meisjes C-pupillen was het erg spannend. Maud Jansen liep aan kop, maar werd net voor de finish nog ingehaald. Ze eindigde dan ook als tweede en had de ronde in precies 4 minuten gelopen. Fenne Hurkens gaf voor de start nog de laatste instructies aan haar broertje en ze eindigde zelf als vierde in 4.30 minuten. Nikki Ermers, die alles rondom de wedstrijd ook interessant vond, werd vijfde met 4.48 minuten. Meike Bevers werd zevende met 4.54 minuten en Lynn Starren achtste met 5.13 minuten. Bij de jongens Mini-pupillen had Bjorn weer een ontzettende drive om te winnen. Hij werd eerste in 4.06 minuten. Ook Job de Wit ging er vol enthousiasme tegenaan en werd met 4.13 minuten tweede. Timo van de Eijnde kwam helaas net naast het podium. Hij werd vierde met een tijd van 4.43 minuten. Het broertje van Fenne, Tobias Hurkens, moest er hard voor werken, maar dat werd beloond met een mooie tijd van 5.03 minuten. Bij de meisjes mini-pupillen werd Amber Bevers eerste met een tijd van 4.32 minuten. Met verdiende medailles en een lekkere koek, podiumplekken, vieze schoenen en kleding en wat rode gezichten konden alle pupillen voldaan moe en tevreden naar huis. De volgende cross is de clubcross op zondag 24 maart.
Meer uitslagen (lange en korte cross mannen/vrouwen, cross recreanten van mannen/ vrouwen, cross A-pupillen, D-junioren en A-B-C atleten) staan op uitslagen.nl.

Foto's:


0