Gemert verovert Kasteel Nemerlaer

GEMERT – Gemert kent een opmerkelijke concentratie kunstenaars die zeer gevarieerde kunst maken van hoge kwaliteit. Acht Gemertse kunstenaars exposeren van zondag 10 februari tot en met zondag 31 maart in Kasteel Nemerlaer te Haaren.

Gemert heeft méér dan een prachtig oud kasteel, waar het ook interessant kon spoken vroeger. Er wonen en werken opvallend veel beeldende kunstenaars in -of heel dichtbij- Gemert. Acht van deze kunstenaars exposeren vanaf zondag 10 februari tot en met zondag 31 maart in (Spook)Kasteel Nemerlaer. Dat kasteel is prachtig gelegen in Haaren, halverwege Tilburg en Den Bosch. Zondag 10 februari wordt de expositie om 14.00 uur ingeluid met een optreden van regionaal koor Cantique tijdens de vernissage.
Het bonte Gemertse gezelschap bestaat uit Jacobine Bekkers (hoedenkunst), Annette Bouw (schilderijen), Johan Claassen (tekeningen en schilderijen), Francine van Dijk (bewerkte fotografie), Ben van de Kruijs (fotografie), Dorien Melis (schilderijen en tekeningen), Martien Mertens (stillevens (schilderijen)) en Theo van de Werff (marmeren beelden).
In de maanden februari en maart is het kasteel, inclusief deze aparte expositie, iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Op andere dagen kan een afspraak worden gemaakt via Carole Vos (carolevos@gmail.com of 06-49264784). De entree, ten bate van kasteel Nemerlaer, bedraagt € 5,-.

Foto's:


0