Habo’95 boekt derbyzege bij Apollo

BOEKEL – Na de knappe 33-30 overwinning in eigen huis op koploper DWS, stond afgelopen zaterdag voor Habo uit Boekel weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal hoefde het een keer niet de Brabantse provinciegrens over. Apollo uit Son is een ploeg die dit seizoen een niet onverdienstelijk debuut maakt in de Tweede Divisie handbal.

De eerder gespeelde thuiswedstrijd was door Habo met 27-20 gewonnen. Habo uit en thuis is dit seizoen echter vaak een wereld van verschil. De laatste twee uitwedstrijden werden door Habo beiden vrij kansloos verloren. In deze wedstrijd moest Damir Josipovic het nog doen zonder de met een knieblessure kampende Bart van den Elzen. Verder waren Harold Verhoeven en Roel van Haandel afwezig wegens wintersportvakanties.
Het was Stef van Lankveld die met een afstandsknal het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Daarna bleven beide ploegen gelijk opgaan. In tegenstelling tot de vorige uitwedstrijd bij Rapiditas wist Habo nu wel beter met de harsloze bal om te gaan. In de aanval werd het doel verschillende malen gevonden. in de verdediging werd echter vaak teveel rugdekking gegeven. Hierdoor kwam de Sonse rechterhoekspeler in kansrijke positie, die hier wel raad mee wist. Beide ploegen wisten elkaar tot aan 9-9 in evenwicht te houden. In de slotfase van de eerste helft zat de verdediging van Habo potdicht en was er voor de Sonse aanvallers bijna geen doorkomen meer aan. Doelpunten van Luuk van den Berg en Martijn Rombouts hielpen Habo aan een 10-14 ruststand.
Na rust was het wederom Habo wat het eerste doelpunt wist te scoren. Toch zou Habo het weer onnodig spannend weten te maken. Evenals vorige week tegen DWS trad een mindere fase in werking. De verdediging stond niet goed georganiseerd en ook vanuit de aanval werd de bal soms zomaar ingeleverd. Habo kreeg hierdoor enkele onnodige goals tegen. In de aanval werden enkele honderd-procent kansen jammerlijk gemist. Apollo kwam weer terug in de wedstrijd tot aan 18-19. Vervolgens was bij Habo de maat vol en begon het eindelijk weer te handballen. Apollo kreeg in korte tijd tweemaal een twee-minutentijdstraf en deze overtalsituatie wist Habo optimaal uit te spelen. De ban leek gebroken en in deze flow liep Habo uit naar 19-28. In de absolute slotfase wist Apollo nog wel enkele malen tegen te scoren, maar deze doelpunten waren voor de statistieken. De eindstand bedroeg 22-28.
Habo wist hiermee het negatieve uitsyndroom te doorbreken. In de top van de ranglijst leed dit weekend alleen Oliveo puntverlies. Het blijft ongemeen spannend. Habo staat op plek vier met slechts twee punten achterstand op koploper DWS. Komend weekend staat er voor de heren wederom een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal in Middelburg bij Delta Sport. Een ploeg die vol in de degradatiestrijd zit verwikkeld en dus zal strijden voor ieder punt. Habo zal dus weer aan de bak moeten.

Foto's:


0