Jarige Johan Vlemmix vestigt ludiek wereldrecord in Gemert

GEMERT – De jarige Johan Vlemmix vestigde maandag een ludiek wereldrecord in Gemert. De bekende Brabander tilde met succes een blok tempex van vijf kubieke meter boven zijn hoofd. Volgens Vlemminx was dat nog nooit eerder vertoond.

De oud-minister van feest vierde maandag zijn zestigste verjaardag en wilde zichzelf een wereldrecord cadeau doen. “Ik vier mijn verjaardag eigenlijk nooit, maar nu ik 60 kaarsjes uitblaas wil ik iets bijzonders doen.” Het blok, dat ongeveer 105 kilo woog, werd door Vlemmix enkele tellen in de lucht gehouden.

Zijn poging bij het Gemertsebedrijf De la Roy werd vastgelegd door PowNed. De online-omroep trakteerde de Eindhovense ‘aandachtskoning’ op een champagnedouche en een taart in het gezicht.

De Eindhovense Oranjefanaat verbrak al meerdere records zoals ‘langste tijd in een attractie zitten’ (Foto’s: Danny van Schijndel en Marcel Bosmans).

 

Foto's:


vvvI44444444J