Mooi is die tijd

Wat is tijd? Wat doet tijd? Wat maakt dat het tegenwoordig lijkt of we overal tijd tekort komen? Geen idee, het zal ongetwijfeld voor iedereen anders zijn.

Ja tijd is echt voor iedereen anders. De ene staat aan het begin van zijn leven, heeft met het ontbijt alle tijd. En leeft te allen tijde in het moment….. De ander heeft er al heel wat jaren opzitten en geniet nog van de laatste jaren. Eet haar ontbijt wat trager en geniet ook enorm in het moment. Ja die eerste dat is onze jongste en die laatste dat is mijn lieve oma. Vanmorgen waren ze weer even samen. Ze hadden alle tijd voor elkaar. Beide ogen straalden liefde, warmte en plezier uit. Ze dansten, voetjes van de vloer en de handen op elkaar beide bij Corry Konings: Mooi was die tijd. Een gouwe ouwe. Die zelfs 101 jaar leeftijdsverschil kan overbruggen. Heerlijk om te zien, tranen achter mijn ogen. Ja wat een geluksmomentje, wat een mooie tijd. Een moment waarin tijd even niet belangrijk was. Maar er gewoon zijn, het allerbelangrijkste is. Heerlijk die liefdevolle oprechte aandacht voor elkaar. Waarin een kijkje in elkaars ogen meer zegt dan woorden.

En ik? Ik zit middenin de fase van mijn zoontje en oma. Soms kan de tijd niet snel genoeg gaan als ik bezig ben met het huishouden. En soms mag hij ook heerlijk stil staan. Als ik lekker buiten ben, zonnetje erbij, vrienden om me heen en iedereen lekker zichzelf kan zijn. Oh nu ik dit zo typ verlang ik toch stiekem echt wel naar de zon. Oh jee daar komt de tijd weer om de hoek…

Nog even geduld hebben het wordt vanzelf lente en daarna zomer en dan zetten we de tijd gewoon even stil. En voor nu geniet, ook ik van de sneeuw. Bestaat mijn dagelijkse work-out uit sleetje trekken. En heb ik alle tijd om weer een column te schrijven. Ja genieten dat doe ik. En die tijd? Die is er in het nu even lekker niet. Ik ga er deze week van genieten. Jij toch ook?

Hannelore

Foto's:


H