Podiumplaatsen Doele Willem III

BOEKEL – Afgelopen weekend waren de Rayon Kampioenschappen Teams. Doele Willem III uit Boekel wist zich met vier teams te plaatsen in de verschillende klassen.

Het eerste team kwam uit in de Ere-klasse. Het startte goed en na de eerste 30 pijlen hadden de Boekelse schutters een kleine voorsprong. Deze voorsprong wisten zij na de tweede 30 pijlen vast te houden en dus hadden zij zich als eerste geplaatst voor de finale rondes. De eerste finale ronde schoten zij tegen de Vriendenkring uit Schaijk. Deze wisten zij te winnen met 6-0. Vervolgens moest er om het goud geschoten worden tegen St.Josef Doele Geldrop, deze ronde was spannend en ging gelijk op. Na acht schietbeurten was de stand gelijk, waardoor er een shoot off geschoten moest worden. Het team wat het dichtst bij de roos schiet, wint de shoot off. Helaas was tijdens de shoot off St. Josef sterker waardoor het goud naar Geldrop ging en het zilver naar Boekel.
Het tweede en derde team kwamen beide uit in de A-klasse. Hier wist het derde team de finale ronde niet te halen. Het tweede team wist zich hier wel voor te plaatsen. Het kwalificeerde zich als vierde team waar door het tegenover het team van VZOD Volkel kwam te staan, wat zich als eerste had gekwalificeerd. Doele Willem III kwam sterk voor de dag maar met een paar puntjes verschil verloren de Boekelse handboogschutters toch deze ronde. Er moest nu nog geschoten worden om plek 3 of 4. Deze (troost) finale was erg spannend en ging gelijk op. Met de hakken over de sloot wist het tweede team de derde plek te veroveren en mocht dus met het brons terug naar Boekel.
Het vierde team van Doele Willem III kwam uit in de D-klasse waar het zich na 60 pijlen ook als eerste wist te plaatsen voor de finale ronde. Ook voor hen was de tegenstand sterker in de finale. Maar ze behaalden toch een mooie tweede plaats en mochten dus met het zilver naar huis.

Foto's:


0