Single Memories: Peter Strijbosch

ERP – Hij is geboren en opgegroeid in Erp, waar hij nog steeds woont. Hij is 43 jaar getrouwd met Mia. Samen zijn ze de trotse ouders van twee kinderen en twee kleinkinderen. Hij komt uit een muzikaal gezin van vijf kinderen en is werkzaam bij Hutten Catering. Maar muziek blijft de drijfveer in het leven van Peter Strijbosch.

Door Bernard Janssen

“Mijn vader was de grote motivator”, begint Peter Strijbosch zijn muziekverhaal. “Hij bespeelde de besbas, was jarenlang bestuurslid en richtte zo’n 59 jaar geleden de Boerenkapel mede op hier in Erp, die overigens nog altijd bestaat. Muziek en muziek maken zit ons in de genen. Op een gegeven moment telde de harmonie in Erp zes namen uit ons gezin! Als zesjarige speelde ik de bazuin bij de drumband en later de kleine trom als slagwerker bij de harmonie. Moeder bespeelde geen instrument maar gaf ons alle steun en support. Ze genoot hier zichtbaar van.
Op latere leeftijd begon het echt interessant te worden toen schoolmaatje Jan van Leuken een drumstel had gekregen. Met mijn ervaring leerden we samen de drumkit bespelen. Dat gaf me zo’n enorme kick, het heeft me nooit meer los gelaten. Kijk: heel belangrijk voor elke band zijn bassist en drummer, zoals Cesar en Rinus voor de Golden Earring! Maar ook gitaar spelen boeide me. Eind jaren ’60 kreeg ik een Egmond-gitaar, mijn nieuwe uitdaging. Ik ging vaak kijken naar repetities van bandjes om de akkoordgrepen op de gitaarhals af te kijken: tijdrovend, maar doeltreffend! Met dezelfde vingerzetting hoorde je je eigen resultaat. Mijn muzikale avontuur startte toen we Christian vd Nieuwenhuijzen uit Mariaheide leerden kennen. We gingen daar op zondag repeteren met Jan v Leuken en Toon vd Laar. Het echte werk kwam met Willie Ivits en Wim Martens. Later ben ik van gitaar overgestapt op drums en met Wim Wassenberg, Huub Brugmans (El-Cid), Robby Flohr en onze Jos waren we compleet: allemaal getrouwde kerels, dus ‘Husband’ werd de bandnaam! Jaren gespeeld in de regio, en repeteren deden we bij ons thuis in de huiskamer. Dikke pret, dat was een ontzettend leuke tijd.”

Werk en gezin zetten z’n muzikale activiteiten enige tijd op een lager pitje: “Jaren later werd ik gebeld door een regioband ‘The Nice Guys’. Ze zochten een (Blues) gitarist: ik trok m’n stoute schoenen aan maar twee repetities later zat ik weer achter de drums omdat de drummer de band verliet. De band waar ik nu al zo’n tien jaar in meespeel is ‘Reboot’, een Indoband uit Veghel met onder andere Eddie Cornelissen uit Gemert op gitaar. Weinig optredens, maar wel eens per maand een gezellige repetitie!
Verreweg het allermooiste wat me in mijn bescheiden muzikale leven is overkomen is wel de Beautiful Noise Band met Ben Spierings. Wat wij telkens ervaren bij alle tot nu gegeven optredens is eigenlijk in woorden niet uit te drukken. De reacties van onze concertbezoekers zijn zo ontzettend mooi! Fijne mensen, heerlijke sfeer, leuke medemuzikanten!.Deze Neil Diamond Tribute Band is een in alle details kloppend concept waaraan iedereen plezier beleeft. Muziekplezier bezorgen mij ook Eric Clapton, of ‘Sailing to Philadelphila’ van Mark Knopfler. Maar mijn single memory is de door mij grijs gedraaide ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen; geniaal, superieur en onovertroffen!” Beluister de Single Memories Spotify Playlist van Peter Strijbosch.

Volgende week het verhaal van Tom Gruijters. Reageren kan via singlememories@ziggo.nl.

http://

Foto's:


0