Venhorst verslaat Volharding

VENHORST – In september eindigde de uitwedstrijd van Venhorst tegen Volharding in een gelijkspel, waar Venhorst misschien wel recht had op meer. Zondag, op een ondanks de natte nacht redelijk bespeelbaar veld, was het voor Venhorst zaak om de eerste punten van het nieuwe jaar binnen te halen.

Voor de wedstrijd begon was er aandacht voor het overlijden van erelid Harry Jagers van RKSV Venhorst, die als voetballiefhebber in hart en nieren wilde dat de wedstrijd gewoon door zou gaan. Een mooi eerbetoon aan Harry zou natuurlijk een overwinning van Venhorst 1 zijn. Na een minuut stilte creëerde Venhorst in het eerste kwartier een paar goede kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. Volharding speelde scherp, fel en schuwde een overtreding niet, waar Venhorst het soms lastig mee had. Na een redelijk evenwichtige periode werd Venhorst in de laatste gedeelte van de eerste helft weer gevaarlijker en kreeg een paar goede kansen, zonder het laatste zetje te kunnen geven.
Vier minuten na de rust kreeg Volharding een penalty te nemen wegens een onduidelijke overtreding in het Venhorstse zestien-metergebied. Keeper Daan Fonken behoedde Venhorst voor een achterstand en dook de inzet uit de benedenhoek. Hierna werd Venhorst steeds sterker, maar tot doelpunten leidde dit nog niet. In de 77e minuut had Tom vd Boogaard een goede actie, maar zijn lob verdween, gedragen door de wind, net naast het doel. Venhorst ging door voor de drie punten en in de 81e minuut bracht Teun vd Putten een vrije trap perfect voor het doel. Rens van Sleeuwen stond klaar om de bal onhoudbaar binnen te koppen en Venhorst op 1-0 te zetten. Een paar minuten later kon Luuk vd Boogaard van dichtbij de 2-0 binnen tikken, maar zijn inzet ging net voorlangs. Terwijl Volharding nog eens alles op alles zette om de gelijkmaker te maken bleef Venhorst redelijk eenvoudig op de been. Het speelde de laatste minuten goed uit zonder de score uit te kunnen breiden. Al met al een verdiende, maar zwaar bevochte overwinning voor Venhorst. Hopelijk een opsteker voor komende week als Venhorst op bezoek moet bij topper Helvoirt.

Foto's:


0