Were-Di blijft thuis winnen

GEMERT – Deze week werden de heren van volleybalclub Were-Di uit Gemert versterkt met de mini’s Ot van Duijnhoven en Sven Daniëls. De mini’s gaven het goede voorbeeld en de heren volgden, waardoor ze met een voorsprong begonnen.

De eerste set werd snel binnen gehaald met 25-12. De tweede set liep wat minder voorspoedig, misschien omdat klasse-behoud al binnen was. Deze set werd met een minimale voorsprong van 25-23 gewonnen. De derde set begon hetzelfde als de tweede set. Gelukkig kwam Were-Di aan het einde van deze set wat beter in het spel; 25-21. De vierde set wist Were-Di eenvoudig binnen te halen met 25-16.
Door deze 4-0 overwinning staat Were-Di heren 1 nu op een mooie tweede plaats. Volgende week moeten de heren naar Panningen waar ze om 19:00 uur uitkomen tegen VC Olympia heren 1.
Afgelopen zaterdag kregen de dames van Were-Di Nuvoc D2 uit Veldhoven op bezoek. Were-Di had na een nederlaag in Veldhoven eerder dit seizoen nog wat recht te zetten. Gesteund door de mini’s van de week Lonne en Gwen én hun mascotte begonnen de dames aan de wedstrijd.

Al in de eerste set werd duidelijk dat het een spannende wedstrijd kon gaan worden. Were-Di keek halverwege de eerste set tegen een 9-16 achterstand aan maar wist terug te komen tot een gelijke stand van 16-16. De volgende drie punten waren voor Nuvoc en zo liepen de Gemertse dames richting het einde van de set achter de feiten aan. De eerste set ging uiteindelijk met 23-25 naar Nuvoc. Ondanks de verloren eerste set was er bij Were-Di het geloof dat het mogelijk was de winst in Gemert te houden. De tweede set ging in eerste instantie nog redelijk gelijk op, maar met een stand van 25-18 ging deze set met overtuigende cijfers naar Were-Di. De derde set werd weer een spannende. Wederom ging het lang gelijk op. Een achterstand van enkele puntjes werd omgezet naar een voorsprong van 23-19. Het eerste setpoint was dan ook voor de dames van Were-Di maar Nuvoc gaf zich nog niet gewonnen. En met resultaat, deze set ging met 25-27 naar de dames uit Veldhoven. Om de winst toch in Gemert te houden zouden nog twee sets gespeeld moeten worden en moest de vierde set dus gewonnen worden. Het lukte de dames van Were-Di echter niet vliegend uit de startblokken te komen. Halverwege de set was er al een achterstand van zeven punten. Het lukte Were-Di nog terug te komen tot een gelijke stand van 19-19, maar Nuvoc wist zichzelf te herpakken. Met 25-22 trok het de overwinning naar zich toe. Zo verloor Were-Di thuis met 1-3 van Nuvoc.
Volgende week staat er weer een spannende pot op het programma. Were-Di speelt dan om 16.00 een uitwedstrijd in Odiliapeel tegen TFC dames 1.

Foto's:


0