Bitterzoete komedie bij Luxor

GEMERT – De Japanse regisseuse Atsuko Hirayanagi maakte in 2017 haar debuut als regisseur met de film Oh Lucy. De bitterzoete roadmovie-achtige komedie viel goed in de smaak bij publiek en filmrecensenten en werd genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival Cannes van twee jaar geleden.

Hoofdrolspeelster in de film is de 40-jarige Japanse Setsuko. Ze woont in Tokio en leidt een kleurloos, saai bestaan als kettingrokende kantoorbediende. Haar nichtje Mika haalt haar over om naar een cursus Engels mee te gaan waar ze als een blok voor de Amerikaanse cursusleider John valt. Deze laat haar niet alleen kennismaken met de Engelse taal, maar wijdt haar ook in in de westerse cultuur. Setsuko gaat daarin zo ver, dat ze zelfs haar naam verandert in Lucy en zich een blonde pruik laat aanmeten. Dan op zekere dag blijkt John onverwachts teruggekeerd te zijn naar Amerika. Lucy en haar zus reizen hem achterna en komen in een wereld die ze totaal niet kennen, een complete cultuurschok wacht hen. De beslissing van Setsuko om zich om te vormen tot Lucy werkt als een bevrijding voor haar maar heeft ook onvoorziene gevolgen….
De film wordt op vrijdag 15 maart vertoond bij Café Dientje, Kerkstraat 9 in Gemert. Aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt € 5.-. Studenten betalen half geld.

Foto's:


0