Blues, synthpop en wave in De Bunker

GEMERT – De Canadese gitarist Joel Fafard heeft al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Op donderdag 21 maart laat hij van zich horen op het Tuney Thursday podium van De Bunker in Gemert.

Joel Fafard brengt een mix van southern roots and blues die door hart en ziel gaan. Hij zingt met zijn rauw klinkende stem in de stijl van de nieuwe generatie bluesmannen. Zo vertelt hij tussen de songs door soms hilarische anekdotes, geheel in de blues-traditie. Maar zodra hij los gaat op zijn resonato-gitaar is het makkelijk te raden waarom hij, voor zijn kunnen op dit instrument, is genomineerd voor een Juno en de Western Canadian Music Award. De zaal gaat open om 20.00 uur en het concert start rond 21.30 uur. Er gaat een fooienpot rond voor de entree met een minimaal gevraagde bijdrage van € 3,50.
Liefhebbers van bands als The Cure en Depeche Mode moeten zaterdag echt even komen luisteren in De Bunker, Met The Medicines en Alphamay brengt Wave Invasion twee gave acts uit de wave en synthpop. Het brandnieuwe Medicines speelt wave en postpunk in de traditie van the Cure en Joy Division. Alphamay behoort in Duitsland tot de top van de synthpop-scene, met een sound die teruggrijpt naar bands als Depeche Mode en And One. Alphamay heeft in Duitsland alle grote zalen en festival al bespeeld, nu is het de beurt aan het buitenland. De bunker gaat op zaterdag 23 maart open om 20.00 uur en de entree is geheel gratis.

Verwacht

30 maart: Black Sabbath Tribute Night
6 april: Koffiepauze ‘koffie verkeerd’
28 april: Opnames clip Xtort (figuranten gezocht)
2 mei: Bertus Borgers

Alphamay.

Foto's:


0