Courtesy Call & Cooking John

Courtesy Call is een heuse rock & roll machine uit onze eigen regio, De krakende gitaarriffs van Sander zijn ontstaan onder invloed van bands als Alter Bridge, Metallica, Avenged Sevenfold en werk van Slash. Leendert, die dankzij zijn helden uit Rammstein is begonnen met basspelen, haalt zijn inspiratie naast industrial metal ook uit andere grootheden zoals Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden en Led Zeppelin. Reinier heeft zijn stijl vooral te danken aan bands als Alice in Chains, Guns N’ Roses, Metallica en zijn algehele voorliefde voor classic rock.
Over de boeg van de Bluesrock komt Cooking John, een echt bluesrock powertrio, stevige gitaar riffs van Koen Sieben, slapping bas van Juul van Lankveld en boombastic drums door Emiel van Deursen. Deze drie elementen in de juiste dosering laten sudderen resulteert in een muziekstijl die balanceert tussen blues en hard-rock met zo nu en dan een psychedelisch tintje. Denk aan het rauwe geluid van de 60s en 70s, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Stevie Ray Vaughnan, Rival Sons en Queens of the Stone Age, uiteraard overgoten met een zelfgemaakte dressing. Dit powertrio richt zich voornamelijk op eigen recepten en laat deze graag ten gehore brengen aan de chefs.

Courtesy Call & Cooking John. Za 9 Mrt 2019. Tijd: 20:00 – 2:00. Entree: gratis

Verwacht o.a. 23 Mrt Wave Invasion met Alphamay (DE) , 30 Mrt Black Sabbath Tribute, 6 April Koffiepauze, 2 Mei Bertus Borgers.

Foto's:


0